Ingyenes egészségügyi szűrőprogram Háromszéken

Bíró Blanka 2019. június 12., 14:06

Nagyborosnyó község lakói vehetnek részt idén az ingyenes egészségügyi szűrőprogramon, Kovászna megye és a magyarországi Jász-Nagykun-Szolnok megye testvérkapcsolatának jegyében. A vizsgálatokat Lécfalván végzik az anyaországi szakemberek június 17–21. között.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

„Minden évben az ingyenes szűrés alatt beigazolódik, hogy a prevenció életet ment. Az ingyenes egészségfelmérő program részeként évente kétszer szervezünk szűrést a Bács-Kiskun Megyei Kórház és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház szakembereinek bevonásával, partnerségben a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházzal, illetve a települések családorvosaival. Most a szolnoki kórház egészségügyi szakemberei érkeznek Háromszékre, ingyenes szűrést végezni” – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az akció során

szív- és érrendszeri szűrésre, kardiológiai, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, neurológiai és fogászati vizsgálatokra kerül sor.

Háromszéken 2013 óta több mint tízezer vizsgálatot végeztek a magyarországi egészségügyi szakemberek Barátos, Komandó, Sepsibodok, Bereck és Gidófalva községekben, Baróton, illetve Vargyason, Sepsibükszádon, Mikóújfaluban, Málnáson, valamint Szentkatolna, Réty és Dálnok községekben.

{A}