Budapesti emléktornát nyertek a fiatalok

Zátyi Tibor 2019. június 12., 14:16

Harmadszor rendezték meg a Deák Bamba Ferenc labdarúgó-emléktornát Budapesten. A hét eleji megmérettetésen részt vett az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC 2007-es és 2008-as korosztályú, összevont csapata.

Mindkét korosztályban a döntőig meneteltek a székelyföldi csapatok Fotó: FK Csíkszereda

A kereteket csíkszeredai és székelyudvarhelyi fiatalok alkották, és nagyszerűen helytálltak a 30 Celsius-fokos melegben rendezett egynapos, maratoni tornán: hat, egyenként 18 perces mérkőzést játszottak.

A 2007-eseknél a székely legények a csoportkörben két győzelmet szereztek, egy mérkőzésen döntetlent játszottak, míg a rangadón vereséget szenvedtek a Ferencvárosi TC együttesétől, így a második helyen jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az elődöntőben a Budapest Honvéd várt a fiúkra, akik 1–0-s sikert arattak.

A fináléban visszavágtak a Fradinak a csoportkörös vereségért.

Az FK korán vezetéshez jutott, az ellenfél a mérkőzés vége előtt fél perccel egyenlített. Büntetők következtek, ahol Deáky Zsombor kapus három védést is bemutatott, az FK részéről Szatmáry Alpár volt eredményes.

A tornát így a székelyföldi csapat nyerte, a fiúk hazahozták a vándortrófeát.

Labdarúgás, III. Deák Bamba Ferenc Emléktorna:

2007-es korosztály, csoportkör: FK Csíkszereda–Pestszentimre SK 2–0, gólszerzők Boér Ákos, Sólyom Huba; FK–Rákospalotai EAC 2–1, gólszerzők Jakab Krisztián, Ambrus Szabolcs; FK–Szentlőrinci AC 0–0, FK–FTC 0–1.

Az elődöntőben: FK Csíkszereda–Bp. Honvéd 1–0, gólszerző Tamás László.

A döntőben: FK Csíkszereda–FTC 1–1, büntetőkkel 1–0, gólszerző a rendes játékidőben Ferencz Előd, a büntetőt Szatmáry Alpár értékesítette.

A 2007-es keret: Deáky Zsombor, Ferencz Előd, Szatmáry Alpár, Jánó Örs, Ambrus Szabolcs, Ferencz-Salamon Aba, Basa Márk, Sánduly Dávid, László Szilárd, Sólyom Huba, Szin Dávid, Boér Ákos, Jakab Krisztián, Tamás László. Edzők: Szin Ferenc és Antal Szilamér.

A Bokor Zoltán edzette 2008-as korosztályú együttes

veretlenül menetelt a döntőig,

ahol a Vasas Kubala Akadémiától 4–0-s vereséget szenvedett. A torna legjobb játékosának Brügger Dánielt választották.

2008-as korosztály, csoportkör: FK Csíkszereda–Kelen SC 1–0, FK–Soroksár 3–0, FK–Vasas Kubala Akadémia 2–2, FK–Gloriet 1-0.

Az elődöntőben: FK Csíkszereda–SZAC 3–0.

A döntőben: FK Csíkszereda–Kubala Akadémia 0–4.

A 2008-as keret: Szabó Tamás, Pál Mátyás, Farkas József, Benedek Bence, Balázs Szabó Soma, Anton Dávid, Szép Dávid, Boga Dávid, Brügger Dániel, Kozma Krisztián, Kállai Attila, Papp György. Edző: Bokor Zoltán.