Alakul a Sepsi-SIC kerete a következő idényre

Székelyhon 2019. június 12., 10:53

A négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC három új játékossal kötött szerződést, továbbá hét kosárlabdázóval hosszabbítottak. A játékoskeret véglegesítéséhez további igazolások várhatók.

Az előző idénybeli keretből hét kosárlabdázóval hosszabbítottak. Korábbi felvétel Fotó: Sánta Imre

A háromszéki klub hivatalos honlapján közzétett információk szerint csatlakozik a csapathoz Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolette.

Chrissy Givens neve nem ismeretlen a kosárlabda-kedvelők körében, hiszen a 33 éves amerikai már játszott a Nemzeti Ligában, Târgoviște csapatával ötször, az Aradi ICIM együttesével pedig egyszer nyert bajnokságot.

A 180 centiméter magas kosárlabdázó az előző három idényben a spanyol élvonalban érdekelt Perfumerias Avenida játékosa volt, amelynek mezében kétszer ünnepelt bajnoki címet, három kupa- és három Szuperkupa-győzelmet is begyűjtött, valamint

az elmúlt idényben az Euroligában is játszott.

{A}

Givens tavaly a spanyol bajnokságban és kupában összesen 35 mérkőzésen lépett pályára a Perfumerias Avenida mezében, átlagban 7,7 pontot szerzett, 3,4 lepattanót gyűjtött és 2,3 kosárpasszt osztott ki, illetve az Euroligában 14 meccsen játszott.

Az alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető kosárlabdázó a macedón válogatottban is szerepelt az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, korábban pedig még megfordult a török Botasspor Adana, a fehérorosz BK Minszk és a görög Sony Athinaikos csapatában is.

Az amerikai Chrissy Givens legutóbb Spanyolországban játszott Fotó: Facebook/Chrissy Givens

Givens eddig 181 mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban,

ahol átlagban 17,6 pontot szórt, 7,9 lepattanót gyűjtött és 3,4 asszisztot jegyzett.

Andra Mandache az elmúlt két idényben a Szatmárnémeti VSK játékosa volt, a partiumi csapattal két bajnoki döntőben és két Román Kupa-fináléban maradt alul a Sepsi-SIC-kel szemben.

Az elmúlt szezonban 33 mérkőzésen lépett pályára a román pontvadászatban, átlagban 11,2 pontot szerzett, 5,6 lepattanót gyűjtött és 2,3 kosárpasszt osztott ki. A 185 centiméter magas, 38 éves játékos

alacsonybedobóként és erőcsatárként is megállja helyét,

eddigi pályafutása során öt román bajnoki címet nyert, négyet az Aradi ICIM, egyet a Târgoviște mezében.

Az aradi születésű kosárlabdázó korábban játszott az olasz La Spezia, Acetum Cavezzo, Porto San Giorgio, Gea Magazzini Alcamo, Reyer Venezia, San Giovanni, a magyar Szeviep Szeged, a spanyol Extrugasa és a francia Cote d'Opale Basket Calais és a Clermont-Ferrand színeiben. A román válogatottal 2001-ben és 2007-ben Európa-bajnokságon szerepelt.

A 19 éves, erőcsatárként és centerként bevethető Orbán Nicolette a Nagyváradi CSU együttesétől érkezik Sepsiszentgyörgyre, korábban játszott még a Kolozsvári U színeiben. Az elmúlt idényben

11 mérkőzésen szerepelt a kincses városbéli együttesnél, 15 meccset pedig a partiumi csapatnál játszott.

Kolozsváron átlagban 7,4 pontot és 7,1 lepattanót jegyzett, míg Nagyváradon 11,5 pontot és 9,2 lepattanót átlagolt.

A külföldi játékosok közül marad a montenegrói Jovana Pasic és a szerb Kristina Topuzovic, valamint a következő szezonban is zöld-fehérben játszik a csapatkapitány, Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra és Mîrne-Nagy Ildikó.

A fiatal Kovács Renáta marad a Sepsi-SIC-nél Fotó: Sánta Imre

A stáb körében nincs változás, a lányokat továbbra is Zoran Mikes vezetőedző irányítja, a másodedző szerepét Samuilă Zoltán tölti be, a gyógytornász Bartók Botond és a sportigazgató Rusz István.

Még szükségünk van játékosokra, így továbbra is azon dolgozunk, hogy minőségi kosárlabdázókat igazoljunk, hiszen a következő idényben is három fronton szerepelünk. A bajnokságban és a Román Kupában címvédésre törekszünk, továbbá az Európa-kupában szeretnénk továbbjutni a csoportból.

Emellett a nyáron részt veszünk a három-három elleni bajnokságban, mivel a szakszövetség kötelez, illetve ebben a kiírásban is van Román Kupa. Fontos megemlíteni, hogy klubunk két szakosztállyal bővült, ugyanis Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa birkózó és kerékpáros szakágat létesített, mivel

támogatni kívánják a helyi sportolókat,

így a jövőben többek között Incze Kriszta és Szabó Norbert is a Sepsi-SIC színeiben versenyezhet.

A kosárlabda szakosztályban a felnőtt csapat mellett több mint 100 gyerekkel dolgozunk, akik négy korosztályban szerepelnek, az asztalitenisz szakosztályban a Szuperligába jutásra pályázó felnőtt együttes mellett utánpótlással is foglalkozunk” – nyilatkozta Rusz István sportigazgató a klub hivatalos honlapjának.