Első helyek a Székelyudvarhelyi VSK kerékpárosaitól

Horváth Bálint Ottó 2019. június 11., 10:05

A Székelyudvarhelyi Városi Sportklub kerékpárosai, Szaniszló Roland és Ilyés Ferenc múlt szombaton a Brassó megyei Fogarason vettek részt a Bikeathon nevű versenyen, ahol mindketten a dobogó legfelső fokára álltak kategóriájukban és összetettben is.

Szaniszló Roland kétszer is eltévedt, mégis sikerült nyernie Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Szaniszló Roland a 22 km-es távon versenyzett, amit 1 óra és 1 perc alatt teljesített, így nemcsak a 20–29 éves kategóriában, de az összesítettben is sikerült nyernie. Eléggé sáros pályán kellett végig tekernie, ahol két alkalommal is eltévedt, mivel nem volt megfelelő a pálya jelzése.

A VSK fiatal versenyzőjének ez volt a harmadik egymást követő győzelme, mivel egy héttel korábban Brassóban, azelőtt pedig a Râmnicu Vâlcea melletti Cozián is a legjobbnak bizonyult.

Ilyés Ferenc nagy odafigyeléssel teljesítette a távot Fotó: Székelyudvarhelyi VSK

Ilyés Ferenc a 40 km-es távon állt rajthoz, amit 1 óra és 44 perc alatt sikerült végig tekernie. A pálya a sár ellenére jól teljesíthető volt, viszont a jelzések néha rajta is kifogtak, így a 40 kilométert nagy odafigyeléssel tekerte le, és elsőként ért célba, így ő is a kategória és az összetett győztese lett.

A VSK versenyzőin kívül Gáspár Loránd is jelen volt a versenyen, ő a 22 km-es távon a 30–39 évesek kategóriájában a harmadik helyen végzett, 1 óra és 22 perces idővel.