Részleges hídlezárás Marosvásárhelyen, teljes Dicsőszentmártonban

Simon Virág 2019. június 11., 09:03

Az eddigi négy sáv helyett csak kettőn lehet majd közlekedni Marosvásárhelyen, a nagy Maros-hídon szerda hajnaltól. Dicsőszentmártonban teljesen lezárják majd lebontják a Kis Küküllő-hidat. 

Az eddigi négy sáv helyett szerdától csak kettőt lehet használni Marosvásárhelyen, a nagy Maros-hídon Fotó: Haáz Vince

A híresztelések ellenére a marosvásárhelyi városháza sajtószóvivője, Cosmin Blaga arra hívja fel az érdekeltek, városlakók figyelmét, hogy

szerdától nem teljes, csak részleges hídlezárás lesz a városban.

Az Egyesülés (Unirii) lakónegyedtől a főtér felé tartó, jobboldali menetirányban lehet majd közlekedni. A munkálatok által nem érintett részen, menetirányonként egy-egy sávon zajlik a forgalom, előjelző- és jelzőtáblákat szerelnek fel, a helyi és az állami rendőrség egységei pedig a helyszínen tartózkodnak a gépkocsiforgalom akadálymentesítése és biztonsága érdekében. A nagyvakáció teljes ideje alatt fel fogják újítani a hidat.

A tervek szerint felmarják a felszíni aszfaltot, új betonalapot öntenek, s végül három aszfaltréteget öntenek.  

A munkálatok ideje alatt a híd aljában levő buszmegállónál nem állnak meg majd az autóbuszok, maxi-taxik.

{A}

Ez leginkább a környezetőrség és a közelben lévő üzletek alkalmazottait, lakókat érinti majd. Bár korábban szó volt arról, hogy egy pontonhidat szerelnek fel, s arra terelik át a forgalmat, ez mégsem valósult meg.

Dicsőszentmártonban kedd reggeltől nem lehet közlekedni a Kis Küküllőn keresztülvezető, a városba bevezető hídon, hiszen ott is elkezdik a munkálatokat. Itt a 88 éves hidat teljesen lebontják, helyére újat építenek. A Torda, Kolozsvár, Aranyosgyéres felé közlekedők a Dicsőszentmártontól hat kilométerre levő Ádámoson keresztül tudnak utazni.