Egy hét a mozgás öröméért

Gergely Imre 2019. június 10., 21:33

Több száz kerékpáros találkozott hétfőn délután Gyergyószentmiklós főterén és tekert végig a város főbb útvonalain. Elkezdődtek a Családi Sportnapok, vasárnapig mozgásban lesz a közösség.

Mintegy 300 biciklis vett részt a megmozduláson

A gyergyószentmiklósi Családi Sportnapok nyolcadik kiadása kezdődött el hétfőn, és ahogy ez már hagyomány, ismét a tömeges kerékpáros felvonulás nyitotta az eseménysort. Ez az egyik legnépszerűbb programszám, sokan csatlakoznak azok közül is, akik egyébként nem tagjai az egyhetes vetélkedősorozatba benevezett egyik csapatnak sem. A kerékpárosok a főtérről az örmény templomig kerekeztek, hogy aztán onnan visszafordulva a vasútállomásig haladjon a sor, és innen végül a művelődési ház előtti parkolóba érkezzenek. Itt közös tornával folytatódott az esemény, és itt zajlik naponta a nagy a közkedveltségnek örvendő reggeli torna is a hét folyamán.

Újdonság lesz a sportnapok résztvevőinek, hogy kedden egy olyan másik rendezvénybe is belekóstolhatnak, ami eddig csak a fiatalok kiváltsága volt. A Gyergyói Ifinapok vetélkedőjének népszerűbb versenyszámait próbálhatják ki a művelődési ház melletti parkban.

A szervezők szándéka idén is, hogy lehetőleg minél több sportágat ismerjenek meg a résztvevők.

A hölgyek által leginkább várt program a közösségi torna

Szerdán a kézilabda és az aikido, majd az alakformáló torna, csütörtökön tenisz és aerobik szerepel többek között a műsoron. Pénteken a labdarúgópályára költözik a Családi Sportnapok, ahol foci, asztalitenisz, utcai hoki, billiárdfoci, karate, talajtorna próbák követik egymást, de például versenyautó-szimulátor is a sportolók rendelkezésére áll.

A 9. Szent Miklós kupa – Erdélyi Nyílt Íjászverseny is része idén a sportnapoknak. Ezt a Csiky-kertben szervezik meg szombaton, és ugyanitt családi tájékozódási verseny is lesz. A Fitpoint edzőközpontban az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia tart nyílt edzést.

{A}

Nem tartozik a sportos kínálatba, de

az egyhetes sportnapok része ezúttal az a közösségi megmozdulás, amelynek során a Békény-patak partjának megtisztításáért fognak össze a gyergyóiak.

Szombaton délután zárul a 8. Családi Sportnapok, a záróünnepségen Flaviu Cernescu tart zsonglőr, monocikli és zsiráf monocikli bemutatót, és fellépnek a helyi sporttánc csapatok is. Balázs Vera, a 2018-as Survivor elődöntőse pedig kemény erőnléti edzést tart az arra vállalkozóknak. Végül pedig, akinek még mindig hiányzik egy kis mozgás, az vasárnap részt vehet a Súgó-barlanghoz vezető biciklis túrán, amely során a barlangot is megismerhetik a résztvevők.