Vásárhelyről a török riviérára: udvarhelyieket, csíkiakat is nagyon szívesen vinnének

Simon Virág 2019. június 10., 15:37

Marosvásárhelyi indulással idén heti három alkalommal szállítja charter repülőjárat a turistákat Antalyába, és hetente egyszer Egyiptomba. A legtöbb utas marosvásárhelyi, de a turisztikai irodák szeretnének minél több Hargita megyei turistát is repülővel nyaralni vinni.

Hetente kétszer lehet ezzel a repülővel Törökországba utazni Fotó: Haáz Vince

Vízágyúkkal köszöntötték hétfőn azt az idei első charterjáratot, amely szeptember végéig hetente kétszer fogja a marosvásárhelyi repülőtérről a törökországi üdülőtelepekre szállítani az utasokat. Jelenleg két turisztikai cég is szállíttatja a vásárhelyi légikikötőből az utazókat, így heti három járattal lehet nyaralni menni Törökországba, és eggyel Egyiptomba.

Az egyik turisztikai cég képviselője, Rodin Malcea elmondta, egyre népszerűbb a Maros megyeiek körében a törökországi nyaralás, ezért a tavalyi heti egyhez képest idén heti két charterjáratot indítanak, lehetőséget teremtve az utasoknak, hogy egy hetet vagy tíz napot maradjanak az üdülőtelepeken.

Az első, hétfőn indult járat tele volt, 180 személy utazott, a következőkön elenyésző számban, de még vannak üres helyek.

Rodin Malcea, a turisztikai ügynökség képviselője és Peti András, a reptér igazgatója Fotó: Haáz Vince

A turizmussal foglalkozó cég képviselője megosztotta, Marosvásárhelyről és a megyéből elsősorban a kisgyermekes családok és nyugdíjasok választják a törökországi célpontokat. Jelenleg nagy erővel próbálják meghódítani a Hargita megyei turistákat is, több ügynökségen keresztül kínálják csomagjaikat, és

remélik, hogy Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából is egyre több turista fog velük utazni.

Rodin Malcea arról is beszélt, hogy terveik szerint egy görögországi szigetre is indítanának repülőjáratokat Marosvásárhelyről, de ennek időpontját még nem tudja bejelenteni.

Fotó: Haáz Vince

A jövőt illetően Peti András, a reptér igazgatója elmondta, szeretnének minél több charterjáratot is beindítani, és ennek érdekében folyamatosan tárgyalnak a turisztikai ügynökségekkel, légitársaságokkal. Kiemelte, nagyon fontos, hogy a székelyföldiekben, de főleg a marosvásárhelyiekben, Maros megyeiekben legyen egy kis lokálpatriotizmus, és amennyiben lehetséges, a marosvásárhelyi reptérről tervezzék nyaralásaikat, utazásaikat. Hiszen a cégek akkor fontolják meg az új járatok beindítását, ha sok érdeklődő van egy-egy úti cél iránt.

{A}