Nagyon rövid filmek szemléje Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában

Kovács Eszter 2019. június 10., 14:13

Elkezdődött a Trés Courts, azaz a Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja: vetítések Székelyföldön is lesznek egész héten.

A Csíki Moziban is lehet nagyon rövid filmeket nézni. Képünk illusztráció Fotó: Kelemen Kinga/Filmszereda

A Párizsban életre hívott fesztivál 22 országban zajlik ugyanabban az időben, immár 21-ik alkalommal.

A maximum 4 perces filmeket eredeti nyelven, a résztvevő ország nyelvén feliratozva láthatja a közönség és szavazhat kedvencére a vetítések után.

Az idei év újdonsága, hogy a már megszokott válogatások mellett a francia filmeket külön szelekcióban nézhetik meg az érdeklődők.

{A}

Székelyudvarhelyen vasárnap rajtolt a program, hétfőn 18 órától pedig az első nemzetközi válogatást, majd a női válogatást vetítik a városi könyvtár alagsorában. Kedden délelőtt 11 órától a nemzetközi válogatás második része, valamint a francia válogatás lesz látható, illetve szerdán délután hattól a teljes nemzetközi válogatást vetítik ismét azoknak, akik korábban lemaradtak. Mindenik vetítésre díjmentes a belépés.

Csíkszeredában csütörtökön kezdődnek a vetítések a Csíki Moziban: június 13-án délelőtt 11-től a családi válogatás, este 7-től a női válogatás, majd fél kilenctől a romániai és a francia válogatás lesz látható. Pénteken délután öttől a családi válogatás gyerekeknek szóló filmjeit vetítik, majd este héttől illetve fél kilenctől a nemzetközi válogatás alkotásait lehet megnézni.

A Csíki Mozinál belépő ellenében lehet részt venni a vetítéseken: 10 lej, kedvezményesen (gyerek, diák, nyugdíjas, illetve a családi válogatásra) pedig 7 lejbe kerül. Elővételben is válthatók jegyek a moziban működő jegyirodában vagy a bilete.ro oldalon. Egyébként a fesztivál teljes, minden országra lebontott programja a trescourts.com oldalon böngészhető.