Az FK volt játékosa gólt lőtt a Bayern München kapujába

Dobos László 2019. június 07., 11:30

Mindkét magyar csapat győzelemmel kezdett a Puskás-Suzuki Kupa U17-es labdarúgótornán. A Puskás Akadémia három gólt lőtt a Bayern München együttesének, az utolsó találatot az FK Csíkszereda korábbi játékosa, Suciu Tóni lőtte.

Második félidei eredményes játékával nyert a Puskás Akadémia Fotó: Forrás: PFLA

A Felcsúton zajló 12. Puskás-Suzuki Kupán nyolc csapat küzd két csoportban, a mérkőzések kétszer harminc percet tartanak. A megszerzett helyezések alapján az utolsó napon, hétfőn helyosztókat rendeznek a hetedik, az ötödik, a harmadik és az első helyért.

Európa legrangosabb korosztályos seregszemléje, az U17-esek hagyományossá vált Puskás-Suzuki-Kupa viadala idén is interkontinentális,

az európai topklubok fiataljain túl ismét jelen van a brazil Flamengo korosztályos gárdája is.

A bajor sztáralakulat, a Bayern München harmadszor adta le nevezését az eseményre, továbbá két év után tért vissza a valaha volt legjobb román labdarúgó által alapított Hagi Akadémia, és első ízben vannak jelen az Eszék tizenhét éven aluli reménységei.

Suciu Tóni gólöröme Fotó: Forrás: PFLA

„Alanyi jogon” vesznek részt a tornán azok a klubok,

amelyeknek színeiben Puskás Ferenc a legnagyobb sikereit érte el: a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz.

Az első játéknapon a házigazda Puskás Akadémia második félidei eredményes játékával három góllal bizonyult jobbnak a Bayern Münchennél, a gyorsan vezetéshez jutó Budapest Honvéd pedig eggyel a Real Madridnál.

Vita Dániel, a hátvédsor alapembere Fotó: Forrás: PFLA

A Bayern München elleni összecsapáson a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) keretének Vita Dániel és Suciu Tóni is tagja volt, Vita kezdőként lépett pályára, Suciu pedig a 11. percben megsérült Szujó helyett állt be, és a 61. percben bombagólt lőtt, ő állította be a a 3–0-s végeredményt.

Vita Dániel tavaly nyáron, Suciu Tóni pedig a télen került Felcsútra, mindketten a Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltjei, az FK Csíkszereda játékosai voltak.

A csoport: Puskás Akadémia–Bayern München 3–0 (0–0) és Panathinaikosz (görög)–NK Osijek (horvát) 2–0 (1–0).
B csoport: Budapest Honvéd–Real Madrid 1–0 (1–0). Ebben a csoportban szerepel még a Hagi Akadémia és a Flamengo.