Nemzeti Futóverseny lesz Budapesten

Dobos László 2019. június 06., 11:34

A Nemzeti Összetartozásunk Napja utáni első hétvégén, június 8-án a Nemzeti Futóverseny valamennyi magyart szeretné megmozgatni és felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A kezdeményezéshez a szervezők várják a magyarok csatlakozását a világ bármely részéről.

Fotó: facebook/ Nemzeti Futóverseny

Az alábbiakban a szervezők által kiadott, szerkesztőségünkbe elküldött sajtóközleményt olvashatják.

„Ünnepeljük együtt összetartozásunkat, magyarságunkat! Bárhol is vagyunk a világban, fussunk együtt június 8-án! – erre buzdít az első alkalommal megrendezett Nemzeti Futóverseny. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a magyarok figyelmét az egészséges életmód és a rendszeres sport fontosságára. A befolyt nevezési díjakból pedig a résztvevők jótékony célt támogatnak: a Magyar Vöröskereszt preventív, egészségmegőrző programjait.

{A}

Az első Nemzeti Futóversenynek Budapest páratlan történelmi környezete ad otthont: magyarságunk, összetartozásunk, történelmünk fontos szimbóluma, a Hősök tere és az Andrássy út, amely a világörökség része. 5 és 10 kilométeres egyéni távokon lehet indulni, és még aznap, a helyszínen is lehet nevezni 7.30-tól.

Aki pedig személyesen nem tud jelen lenni június 8-án, csatlakozhat a kezdeményezéshez a közösségi médiában, a Nemzeti Futóverseny Facebook oldalán, a #futanemzet megjelölés használatával.

A szervezők különdíjjal és különleges éremmel jutalmazzák a legtávolabbról csatlakozó futót, valamint a legtöbb résztvevővel futó határon túli közösséget is.

„A Nemzeti Futóverseny nemcsak egy rendezvény, küldetése is van: a magyarság megmozgatása és életmódváltásra késztetése. Több ismert emberrel összefogtunk, hogy nagykövetként szerettessük meg a futást” – fogalmaz Kovács „Kokó” István, aki feleségével, Garami Katalinnal együtt a Nemzeti Futóverseny nagykövete. Felhívásukra csatlakozott már a kezdeményezéshez Tatár Csilla, Kulcsár Edina, Iszak Eszter, Győrfi Pál, Gajdos Tamás és Németh Lajos is.