Éjjel dolgoztat a gázszolgáltató

Kovács Eszter 2019. június 06., 12:41

Elkezdődött Székelyudvarhelyen a gázvezetékek cseréje és a rendszer modernizálása: a fejlesztés a szolgáltató Delgaz Grid Rt. vállalása, a város vezetékrendszere ugyanis több évtizedes, elavult, ezért gyakoriak a meghibásodások.

Fotó: Barabás Ákos

A város szombatfalvi részén lévő Mező utcában kezdődött el a munka: a napokban éjjel dolgoztatott a szolgáltató. Forgalomkorlátozás csütörtök este is lesz az utcában, tájékoztatott a polgármesterei hivatal, 7 és éjfél között ismét lezárja az említett utcát a Sas és a Szombatfalvi utcák közötti részen.

Erre az intézkedésre azért van szükség, mert a korábban elhelyezett új vezetékre rá kell kössék az utcában lévő háztartásokat. Az esti időponttal csökkenteni kívánják a lezárás okozta forgalmi dugók kialakulását

– indokolták meg a döntést.

A szolgáltató eredeti elképzelése szerint az útburkolat alatti átfúrva fektették volna le az új vezetékeket, ám a múlt heti próbálkozáskor kiderült, hogy a talaj összetétele nem tette lehetővé ezt a megoldást, ezért szükséges volt az útburkolat feltörése.

A szombatfalvi munkálatok azonban ezzel nem érnek véget, mint az Zörgő Noémi sajtószóvivőtől megtudtuk, a Mező után a Sas utca és a Szombatfalvi utcák következnek: itt szintén a bekötéseket kell elvégezze a szolgáltató. Mivel ez a három utca egy hálózatot alkot, ezért a rendszer próbáját a három utcában egyszerre végzik majd, sorolta az illetékes. Amennyiben minden rendben lesz a tesztelés során, azonnal kezdik majd az aszfaltozást is, tudtuk meg. A korszerűsítési munka egyébként a város több mint húsz utcáját érinti majd, a Delgaz Grid Rt. tervei szerint pedig még idén elvégzik a vezetékek cseréjét.