Medvét ütött el a vonat Tusnádfürdőn, elpusztult a vadállat

Székelyhon 2019. június 04., 21:27

Medvét ütött el a Brassó és Budapest között közlekedő Corona nemzetközi gyorsvonat kedden este Tusnádfürdőn. A vadállat a helyszínen elpusztult, a szerelvény viszont tudta folytatni az útját.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A baleset nem okozott fennakadást a vasúti közlekedésben – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Tusnádfürdőn medvét gázol el a vonat, tavaly júliusban a tusványosi tábor közelében ütött el két medvebocsot egy szerelvény. Akkor a szakemberek az anyamedve elköltöztetése mellett döntöttek, amely különösen veszélyt jelentett az emberekre nézve, tekintve, hogy már korábban is emberre támadt, illetve két bocsa elveszítése után még agresszívebbé vált.

{A}

Ugyanakkor nem csak Tusnádfürdőn merészkednek a sínekre a medvék, szintén tavaly nyáron gázoltak el egy bocsot a Zsil-völgyében, egy másikat pedig ősszel Sepsibükszád közelében. Előbbinek a balesetet követően amputálták a lábát, de később elpusztult a bocs, utóbbit viszont sikerült megmenteni a sürgős beavatkozásnak köszönhetően, és korábbi élőhelyén engedték szabadon.

Székelyudvarhely közelében az országúton gázoltak el korábban több medvét is, egyet gyakorlatilag a városhatáron, egyet pedig a Cekenden.