Közel voltak a győzelemhez a székelyek

Zátyi Tibor 2019. június 04., 18:01

Kétszer is vezetett, végül egy pontot szerzett Székelyföld a 2019-es CONIFA labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden délután a torna egyik esélyesével, Dél-Oszétiával 2–2-es döntetlent játszottak a fiúk.

Megszerezte első pontját a székely válogatott Hegyi-Karabahban Fotó: Gevorg Ghazaryan

A mérkőzés elején letámadta a székely védelmet a csoportból már biztosan továbbjutott Dél-Oszétia (Nyugat-Örményországot és Padániát is 2–1-re verte), de jól állták a rohamokat a székely fiúk, Farkas kapus pedig rendre a helyén volt. Az ellenfél kapuja is többször veszélyben forgott, Bálint Rajmond távoli lövései azonban nem találták az utat a hálóba. Az első félidő 0–0-s döntetlennel ért véget.

A második félidő elején, az 52. percben megszületett az első székely gól az Eb-n, Lázár Norbert futott fel nagyszerűen a bal szélen,

jó labdát adott a balról középre betörő Vékásnak, aki az átvétel után nyolc méterről a hálóba bombázott.

A 65. percben nagyon közel volt előnye megduplázáshoz Székelyföld, Lázár Attila háttal leadott lövése a felsőlécen csattant, majd fél perccel később ugyancsak előtte adódott nagy lehetőség, azonban közelről nem tudta legyőzni a kapust.

{A}

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 72. percben egy szép támadás végén egyenlített Dél-Oszétia. Felgyorsultak az események, hiszen még a középkezdés előtt Bálint Rajmond kommentálás miatt piros lapot kapott a játékvezetőtől. Ennek ellenére a 83. percben

emberhátrányban ismét megszerezte a vezetést Székelyföld, az ellenfél védelme szinte öngólt vétett, a kapusról kipattanó labdát pedig Kovács Botond közelről berúgta.

Ezúttal csak két percig játszott előnyben Székelyföld, hamar válaszoltak az oszétek, beállítva a 2–2-es végeredményt, egyben bebiztosítva csoportgyőzelmüket is.

Gazda József, Székelyföld edző-játékosa. „Végre sikerült megtalálnunk a legjobb felállást, a legények jól szerepeltek ezen a meccsen. Ismét minket sújtottak a játékvezetői hibák, de ennek ellenére egy nagyon erős csapat ellen hoztuk a jó eredményt.

Az utolsó két meccsen az a célunk, hogy megszerezzük az 5. helyet az Eb-n.

A székely csapat a negyedik helyen végzett a B csoportban, így csütörtökön az A kvartett harmadik helyezettjével (a többi utolsó fordulós mérkőzés jelenleg még zajlik) játszik majd az 5–8. helyekért.

CONIFA Európa-bajnokság, B csoport, 3. forduló:
Dél-Oszétia–Székelyföld 2–2 (0–0),
gólszerzők Vékás (52.), Kovács B. (82.), kiállítva Bálint (72.).
Székelyföld: Farkas – Ghinea, Benkő-Bíró, Rózsa, Lázár N. – Kovács B., Péter (Dézsi), Bálint, Gáll (Tankó) – Lázár A. (Kovács Á.), Vékás (Gajdó).

A csoportban korábban:
Padánia–Székelyföld 4–0
Nyugat-Örményország–Dél-Oszétia 1–2
Székelyföld–Nyugat-Örményország 0–5
Dél-Oszétia–Padánia 2–1