Élen zárt a Marosvásárhelyi ISK birkózócsapata

Horváth Bálint Ottó 2019. június 04., 12:00

A Marosvásárhelyi ISK serdülő korosztályú birkózói három érmet nyertek a múlt hétvégén Konstancán megrendezett országos bajnokságon.

Biró Krisztián a dobogó legtetején Konstancán. Előtte edzője, Fazakas Csaba Fotó: Román Birkózó-szövetség

Biró Krisztián megnyerte a 71 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit, ezzel országos bajnoki címet szerzett. Csíki Ervin a második helyen végzett a 65 kg-os kategóriában, míg Alex Matea (60 kg) a harmadik lett.

Mellettük Beke András (60 kg), Alex Monai (110 kg) és Georgiana Lircă (53 kg) mind az ötödik helyen fejezték be a megmérettetést.

Ezen eredményeknek köszönhetően a Marosvásárhelyi ISK (edzők: Fazakas Csaba, Gyarmati Ferenc, Dragoș Vlad)

a klubok versenyében megszerezte az első helyet szabadfogásban.

További két marosvásárhelyi klub is érdekelt volt a versenyen. A Mureșul SK-tól Tamás Bernadett (65 kg) és Aurelia Fodor (43 kg) a negyedik helyen zártak, Bereczki Norbert (65 kg) pedig az ötödik lett. A VSK-tól Márton Tamás (51 kg) és Marc Tănase (71 kg) ugyancsak az ötödik helyen végeztek.

A Székelyudvarhelyi ISK csapata is részt vett az országos bajnokságon, a fiatalok három dobogós pozíciót értek el. A lányoknál Kaffai Kriszta (49 kg) bronzérmes lett, a fiúknál Kaffai Botond (55 kg) és Bartha Szilárd (110 kg) ezüstérmet szerzett, míg Balázs Ottó (48 kg) negyedik helyen végzett. A fiatalokat Balázs Imre, Józsa Gábor, Katona László és Bodrogi Csaba készítette fel.