Tudász az összetartozás napján

Kápolnási Zsolt 2019. június 03., 17:58

A 33. alkalommal megszervezett Tudász vetélkedő Erdély és Székelyudvarhely történetét járja körül, de a rendhagyó módon megfogalmazott kérdések érinteni fogják kultúránk majd minden szegmensét.

Archív Fotó: Barabás Ákos

A székelyudvarhelyi Stúdió Moziban a helyi középiskolák háromfős csapatai mérkőznek meg június 4-én délután öt órától. A szervezők felhasználják a digitális technika lehetőségeit, jó szórakozást nyújtva a semleges nézőknek és szurkolóknak egyaránt:

film- és videobejátszások sokaságával próbálják közelebb hozni a korabeli eseményeket a mai ember világához.

Lesz színjátszás is, ahol a diákok többek között előadják a Rendetlen feltámadást, Márton Áron püspök letartóztatását és Petőfi halálát is. Az egyik próba pedig a Tudász főtámogatójának, az idén 25 éves Melinda cégcsoportnak a történetéhez fog kapcsolódni.

Az érdekes próbákon első három helyezést elnyert csapat azt a jogot is megszerzi, hogy részt vegyen a következő, megyei szintű Tudászon. A városi bajnok is közülük fog kikerülni a „villámkérdéses” szakaszban, ekkor már minden rossz válasz a csapatok lepontozását vonja maga után.

A belépés ingyenes, a szervezők szeretettel várják a kultúra és a történelem iránt érdeklődőket, diákokat és felnőtteket egyaránt, hiszen unatkozni nem lehet.

{A}