Kikaptak a székelyek a címvédő Padániától

Zátyi Tibor 2019. június 02., 19:26

Vereséggel kezdte a 2019-es CONIFA Európa-bajnokságot Székelyföld labdarúgó-válogatottja, a vasárnap délután rendezett nyitófordulóban 4–0-ra kikapott az olasz Padániától.

Padánia a második félidőben döntötte el a pontok sorsát Fotó: Képernyőfotó

Jobban kezdett a címvédő Padánia a minden kritikán aluli műgyepes pályán, a hetedik percben pedig meg is szerezte a vezetést a Martakertben rendezett mérkőzésen: egy távoli szabadrúgást mentett szögletre Mihók, a beívelést pedig Stefano Tignonsini közelről a kapuba fejelte.

A folytatásban is az olaszok birtokolták többet a labdát, a székely kapu pedig gyakran veszélyben forgott, Mihók többször is nagyot védett.

Padánia kapuját a fiúk ritkán veszélyeztették, az olasz hálóőr minden magas beívelést magabiztosan szedett össze, a távoli székely lövések pedig nem találtak célt. Az első félidő végén nagyon közel volt előnye megduplázásához az olasz csapat, csatáruk tekerése a jobb oldali kapufán csattant.

A szünet után az olaszok tökéletesen lemásolták az első játékrész elejét, előbb kihagytak egy nagy helyzetet, majd egy szögletet követően Federico Corno az 52. percben kettőre növelte csapata előnyét. Az olaszok a 61. percben döntötték el a pontok és a mérkőzés sorsát, egy baloldali támadás végén Andrea Rota lőtt nyolc méterről a kapuba. A székely legények fejben feladták a meccset, így a szépítés sem jött össze, sőt Padánia még egy gólt lőtt, a meccset pedig 4–0 arányban nyerte meg

{A}

A válogatott helyzetét tovább súlyosbította, hogy Rózsa a 84. percben a félpályán szabálytalanul megállította kiugró ellenfelét, emiatt piros lapot kapott.

A mérkőzés visszanézhető ezen a linken.

Ez volt a negyedik találkozó a két csapat között. A tavalyi CONIFA-világbajnokságon Londonban a csoportkörben 3–1-re, míg a bronzmérkőzésen 1–1-es döntetlen után büntetőkkel győzte le a székelyeket Padánia, míg a 2017-es észak-ciprusi Európa-bajnokság csoportkörében 1–1-es döntetlent játszottak egymással.

Hétfőn 15 órakor már a második fordulót rendezik, Székelyföld ellenfele Nyugat-Örményország lesz.

2019-es CONIFA Európa-bajnokság:
Padánia–Székelyföld 4–0 (1–0),
gólszerzők Stefano Tignonsini (7.), Federico Corno (52., 78.), Andrea Rota (61.), kiállítva Rózsa (84., Székelyföld), zöld lap Kovács B. (Székelyföld).
Székelyföld: Mihók – Ghinea, Rózsa, Dézsi, Lázár N. – Gajdó, Péter (Kovács B.), Gazda (Albu), Vékás (Gál) – Bálint – Kovács Á. (Lázár A.).

{K1}