Kupagyőztes a Vasas Femina

Horváth Bálint Ottó 2019. május 31., 19:20

Kiütéses győzelemmel hódította el a labdarúgó Román Kupát a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. A marosvásárhelyi Trans Sil stadionban lejátszott döntőben az udvarhelyiek semmi esélyt nem adtak a Kisbecskereki Fortunának és 5–0-ra diadalmaskodtak.

A Vasas Femina megszerezte történelme első trófeáját Fotó: Horváth Bálint Ottó

A mérkőzés előtt díjazták a helyi Marosvásárhelyi VSK női csapatát, amely megnyerte a harmadosztályos bajnokság 3-as szériáját és feljutott a 2. Ligába.

{A}

Meglepően sok, nagyjából ötszáz néző volt kíváncsi a kupadöntőre,

köztük egy közel száz fős, lelkes székelyudvarhelyi szurkolótábor, amely végéig buzdította kedvenceit.

Fotó: Horváth Bálint Ottó

Már az elejétől mezőnyfölényben játszott az udvarhelyi csapat, amely Carolina Țabur révén hagyta ki az első helyzetét. Második lehetőségét viszont már gólra váltotta a Vasas Femina, szép összjáték végén Mitri Rita szerezte meg a vezetést. Öt perc sem telt el, és kiváló indítás után Țabur kilőtte a hosszú sarkot, ezzel megduplázta csapata előnyét és beállította az eredményt a szünetben.

Nagy udvarhelyi helyzettel kezdődött a második félidő, Mitri közelről ziccert rontott. Kevéssel ezután viszont Țaburt, akárcsak az első játékrészben, ismét remekül ugratták ki, és újabb találatával a Vasas nagyjából eldöntötte az összecsapást. Sőt, ezután sem álltak meg Andrási Sándor Csaba tanítványai,

akik tovább növelték tetemes előnyüket, Benő Krisztina is betalált, Țabur pedig mesterhármast szerzett.

Fotó: Horváth Bálint Ottó

A végéig tovább folytatódtak az udvarhelyiek támadásai, akik még több helyzetet kihagytak, így az eredmény már nem változott. 

Női labdarúgó Román Kupa, döntő:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Kisbecskereki Fortuna 5–0 (2–0),
gólszerzők: Mitri (21.), Țabur (26., 50., 60.), Benő (56.).
Vasas: Kajtár – Péter (Balázs, 71.), Kis, Szász, Mitul, Kolesznicsenko, Benő, Barabási, Vlădulescu, Țabur (Dávid, 82.), Mitri (Krall, 86.). 
Fortuna: Roșu – Suveț (Vinea, 46.), Heisu, Bistrian, Codrescu, Grigore, Lunca, Hațegan, Tomesc (Scurtu, 67.), Șodincă (Stoianof, 75.), Sucilă.
Vezették: Iuliana Demetrescu (Râmnicu Vâlcea), Roxana Ivanov (Bukarest), Bianca Florea (Ploiești).