A rendőrség szerint hobbiból gyújtogatott az uzoni gyanúsított

Bíró Blanka 2019. május 31., 15:09

A rendőrök egy uzoni 17 éves fiatalt gyanúsítanak a többrendbeli gyújtogatás elkövetésével, és bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Nicoleta Tolvaj-Marin rendőrségi szóvivő pénteken arról tájékoztatott, hogy az uzoni fiatalember ellen rongálás gyanújával indítottak eljárást. A nyomozás során arra jutottak, hogy a gyanúsított május 17–24. között több esetben gyújtogatott: a község különböző területein a farakásokat takaró fóliákat, egy műanyag hulladék gyűjtésére kitett szeméttárolót, egy melléképületben tárolt kerékpár nyergét, majd legvégül múlt pénteken egy elhagyott gépkocsit. A szóvivő szerint

„hobbiból” gyújtogatott.

Noha az okozott kár legtöbb esetben nem volt jelentős, a rendőrök úgy ítélték meg, hogy a tettei veszélyt jelentenek, ezért indították el a bűnvádi eljárást.

Amint arról beszámoltunk, a község lakóit is aggasztotta, hogy tíz nap alatt hat gyanús tűzeset keletkezett a faluban. Ráduly István polgármester tett feljelentést, aki korábban lapunknak elmondta, „nem szeretném, hogy bárki azt gondolja, megiszik egy-két pohár pálinkát, és nyugodtan gyújtogathat Uzonban”.

{K1}

{A}