Mintegy harmincezer lejt gyűjtöttek össze a jótékonykodó zenészek

Székelyhon 2019. május 30., 14:14

Közel harmincezer lej gyűlt össze a jegyek eladásából és az adományokból a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztiválon.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért
A rendezvény médiapartnere a Székelyhon

Mint arról a ForFun Egyesület elnöke, Bodó István beszámolt, a kétnapos eseményen a jegyekből származó bevétel több mint 24 600 lej volt, az adományokból pedig több mint 4300 lej gyűlt össze. Bodó István úgy véli, a karitatív akció sikeres volt annak ellenére, hogy ez az első ilyen jellegű esemény Csíkszeredában, és szombaton zuhogott az eső is.

{A}

Az összegyűlt összeg valamelyest az elvárt fölött van, és minden bizonnyal érezhetően befolyásolja majd a tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekek kulturális és sporttevékenységeinek elősegítését, ezeknek a gyerekeknek az érvényesülését

– fejtette ki a ForFun Egyesület elnöke. A szervező hozzátette: pár napra egy nagyon operatív és lelkes csapat kovácsolódott össze, kezdve a zenészektől, a házigazdáktól, az önkéntes gyerekektől, a vendéglátóktól, szervezőktől a szponzorokig és médiapartnerekig. „Számomra bebizonyosodott, hogy van értelme ilyen akciókban gondolkodni és belevágni” – tette hozzá Bodó István.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

„Ezek a gyerekek teljes felelősséggel végeztek el mindent, amire megkértük. Mikor az utolsó nap végén a színpadra állhattak a sztárokkal, mint a fesztivál szervezőtagjai, látszott rajtuk, hogy életre szóló élményt nyújtott számukra ez a történet.

Többünk eddigi téves hiedelme ellenére, ezek a gyerekek tökéletesen be tudnak illeszkedni egy komplex, bonyolult és nagyon változó eseménysorozatba, és helyt tudnak állni, csak esélyt kell adni nekik. Ők is részesei voltak a folyamatnak, és szerintem ez a legszebb hozadéka a fesztiválnak

– zárta gondolatait a ForFun Egyesület elnöke.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Elekes Zoltán ezúton is köszönetet szeretne mondani mindazoknak, akik részt vettek a fesztivál szervezésében. „Szeretném megköszönni annak a sok embernek, akik részt vállaltak ennek az akciónak a szervezésében és sikerében: a karitatív rendezvény kezdeményezőjének, Bodó Istvánnak, a házigazdáknak és a zenekaroknak, akik teljes erőbedobással és teljes nyitottsággal vettek részt az akcióban.

Látszott az, hogy nem egy kötelező feladatot végeztek, hanem ott maradtak, jól érezték magukat, kommunikáltak egymással, volt, aki felvállalta, hogy a gyerekeinkkel közösen is zenéljen, és egy igazi családi hangulat alakult ki a kétnapos fesztivál alatt

– mondta az igazgató. Hozzátette: mi azon leszünk, hogy ennek a nagy bizalomnak és ennek a nagy összefogásnak méltó folytatói és méltó gazdái legyünk a pénz elköltésénél. Ezért mindent megteszünk, hogy ezek az összegek a legjobb helyre kerüljenek.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

Elekes Zoltán elmondta: az összegyűlt pénzt az Indeszertus Egyesület fogja kezelni, és

a tehetséges gyerekek pályázatok révén történő támogatásáról egy bizottság dönt.

A ForFun Egyesület partnerségben a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal május 25–26. között szervezte meg a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivált. A kétnapos rendezvénynek a csíkszeredai Mikó-vár adott otthont, ahol olyan neves együttesek léptek színpadra, mint a Bagossy Brothers Company, Robin and the Backstabbers, a Role zenekar, a Tündérgound, az Ineffable, valamint az One More Minute. Az eső ellenére a fesztivál első napján körülbelül kétszáz ember látogatott a várba, a második napon pedig teljesen megtelt a vár udvara, és körülbelül száz embernek nem maradt hely. A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzte meg. A Mikó-vár előtti téren zajló foglalkozásokat, a fajáték készítést, fafaragást, kerámia tárgyak festését, nemezelést, arcfestést, gyerektáncházat, mesefoglalkozást, interaktív zenei játékokat, kőfestést, hangszerkészítést, ugribugri zumbát, dekupázst és bábkészítést a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányították.