Elkezdődnek a ballagások: 34 középiskola végzősei búcsúznak Maros megyében

Szász Cs. Emese 2019. május 27., 14:46

Elkezdődnek a középiskolai ballagások Maros megyében is. Az elkövetkező négy napban, május 28–31. között összesen harmincnégy középiskola végzőseinek szerveznek búcsúztató ünnepséget szerte a megyében.

A héten elballagnak a végzősök. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Kedden többek közt Mezőfelében szerveznek kicsengetési ünnepséget, de aznap tartják meg a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium első önálló ballagási ünnepségét. A katolikus iskola végzőseinek búcsúztatója az iskola udvarán kezdődik 11 órakor, majd a ballagás a főtéri katolikus templomba történő levonulással és hálaadó Te Deum-szentmisével folytatódik.

Kedden még a Művészeti Iskola ballagási ünnepségét is megtartják a Kultúrpalotában 14 órakor, míg a Transilvania Kereskedelmi Líceum végzőseinek búcsúztatóját a sportcsarnokban tartják 11 órától.

Szerdán a marosvásárhelyi Gheorghe Marinescu Egészségügyi Iskola, az Avram Iancu Iskolaközpont, valamint az Unirea Főgimnázium végzőseit is elbúcsúztatják, utóbbiak a városi sportcsarnokban ballagnak 12 órától. Emellett a szászrégeni Petru Maior Középiskola, valamint a dicsőszentmártoni Andrei Bârseanu Gimnázium utolsó éveseitől is búcsút vesznek.

{A}

Csütörtökön dédai, szászrégeni, segesvári, dicsőszentmártoni és marosludasi ballagások mellett Marosvásárhelyen is több iskolában kicsengetési ünnepséget szerveznek. A Traian Săvulescu Mezőgazdasági Szakközépiskolában 10 órától az iskola udvarán, a Szász Adalbert Sportiskolában 10 órától a sportteremben, az Aurel Persu Iskolaközpontban 9 órától szintén az iskola udvarán tartják a ballagási ünnepséget. Az Elektromaros Technológiai Szakközépiskola végzőseinek búcsúztatóját a sportcsarnokban tartják 10 órától, a Gheorghe Șincai Iskolaközpont ballagói az iskola udvarán búcsúznak 9 órától, míg a Traian Vuia Iskolaközpont 12 órától a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban, a Mihai Eminescu Pedagógiai Középiskola pedig 14 órától a sportcsarnokban búcsúztatja végzőseit.

Pénteken utoljára szól a csengő Görgényszentimrén az Erdészeti Szakközépiskolában, Szászrégenben a Ioan Bojor Iskolaközpontban, az erdőszentgyörgyi Szent György Iskolaközpontban, a radnóti szakközépiskolában, a nyárádszeredai Bocskai István Gimnáziumban, Nagysármáson a Samuil Micu Iskolaközpontban, valamint a szovátai Domokos Kázmér Gimnázium és Szakközépiskolában.

Marosvásárhelyen pénteken ballagnak a Bolyai Farkas Gimnázium és a Református Kollégium végzősei 10.30-tól az iskola udvarán. Ugyanaznap tartják a Ion Vlasiu Faipari Iskolaközpont kicsengetési ünnepségét 10 órától az iskola udvarán, míg az Alexandru Papiu Ilarian Főgimnázium végzősei 11 órától a sportcsarnokban búcsúznak.