Nagypályán díjazták a kispályás bajnokcsapatot

Dobos László 2019. május 25., 21:39

A csíkszeredai stadionban, a szombat délutáni FK Csíkszereda–Dési Unirea 3. ligás labdarúgó-mérkőzés szünetében díjazta a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapatát, Románia új futsalbajnokát.

Fotó: Gábos Albin

Az Imperial Wet sporttörténelmet írt, második első ligás idényében elhódította a bajnoki címet. Drámai küzdelemben, büntetőlövések után nyerték meg a csíkiak kedden este Galacon a román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzését, és ezzel megszerezték a végső győzelmet.

Óriási tapsot kapott a futsalcsapat a stadionban Fotó: Gábos Albin

A finálé első két, Csíkszeredában rendezett mérkőzését az Imperial Wet nyerte 7–6-ra (büntetőlövések után) és 3–2-re. A harmadik, hétfő esti, galaci összecsapáson az United győzött 5–3-ra, a negyedik találkozón pedig az csíkszeredai csapat diadalmaskodott 4–2-re, és ezzel 3–1-es összesítéssel megnyerte a 2018/19-es a futsalbajnokságot.

Fotó: Gábos Albin

A bajnoki érmeket és a serleget Radu Petre, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) teremlabdarúgó szakbizottságának titkára adta át.

Fotó: Gábos Albin

A sporttörténelmet író csíki teremlabdarúgó bajnokcsapat kerete: Lopez Victor Gonzales, Gică Dospinescu, Paltán Roland (kapusok), Alvaro De Luis Yubero, Andre Luiz Nogueira, Dimitro Bondar, Bogdan Covaci, Mario Velasco Duque, Cristian Marius Matei, Florin Robert Matei, Gyenisz Ovszjanyikov, Péter Bendegúz Lajos, Alexandru Marian Porea, Stefan Rakic, Szőcs László, Tankó Levente (mezőnyjátékosok), Cosmin Gherman (vezetőedző), Görbe Walter (csapattulajdonos), Bíró Zsolt (csapatmenedzser), Mikó László (gyúró), Ferenc Levente (kapusedző).