Mozgássérült-parkolót hoztak létre Máréfalván

Fülöp-Székely Botond 2019. május 24., 21:28

Mozgássérültek számára hoztak létre parkolót Máréfalván, remélve, hogy a jó példa más községekre is átragad.

Papp Szabolcs szerint a közösség nyitottságának a jele a mozgássérült-parkoló létrehozása Fotó: Veres Nándor

Egy korábbi, a Nem adom fel együttes tagjai által tartott előadás döbbentette rá a máréfalvi községvezetést, hogy mennyire más nehézségekkel állnak szembe azok, akik mozgás vagy egyéb szempontokból korlátozva vannak. Ekkor döntötték el, hogy szolidaritásuk jeléül mozgássérült-parkolót hoznak létre a helyi művelődési ház előtt – fejtette ki lapunknak Kovács Imre polgármester. Mint mondta, településükön ugyan nem lakik sok mozgássérült, de nagy a tranzitforgalom, így biztos benne, hogy hasznos segítség lesz a parkolóhely. A községvezető reméli, hogy a jó példa más falvak vezetőségének is megtetszik, és hasonlóan fognak cselekedni.

A helyszínen találkoztunk a máréfalvi származású Papp Szabolccsal, a Nem adom fel együttes tagjával, aki mozgáskorlátozottként maga is nagyon pozitívan értékelte a kezdeményezést. Szerinte mindennél fontosabb, hogy egy közösségben odafigyeljünk egymásra, ez pedig annak a jele. Szerinte elengedhetetlen egy ilyen parkolóhely megléte, hiszen ez

lényegesen megkönnyíti az autóból való ki- és beszállást, valamint a kerekesszékkel való közlekedést.

Ez ugyanakkor a nehezen mozgó idősek mindennapjait is könnyebbé teszi.

„Nyilván lesz olyan szituáció, hogy valaki véletlenül elfoglalja az új parkolóhelyet, de én nem tudok haragudni rájuk. Nem tudják, hogy miként élek én, de ettől még senki sem rossz ember. Biztos, hogy félreáll, ha látja, hogy megérkeztem, és meg szeretnék állni” – fogalmazott Papp.

{A}