Nagygalambfalva nyerte a nyugati csoportot

Dobos László 2019. május 24., 20:46

Lejátszották az elnapolt Székelyudvarhelyi Roseal–Székelykeresztúri Egyesülés mérkőzést a Hargita megyei labdarúgó 4. Liga nyugati csoportjában. A péntek késő délutáni összecsapást a Roseal nyerte.

A nagygalambfalvi együttes kemény csatákban harcolta ki a csoportelsőséget. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Roseal 2–1-re győzött, és ezzel eldőlt, hogy – egy fordulóval a bajnokság vége előtt – a második helyen álló keresztúriak már nem tudják utolérni a listavezető nagygalambfalviakat.

Végelegessé vált, hogy a nyugati csoportban a Nagygalambfalvi SE, a keleti csoportban pedig a Gyergyószentmiklósi VSK végzett az élen. A két csoportgyőztes június 2-án és június 9-én, oda–visszavágós rendszerben dönti el, hogy

ki lesz a megyei bajnok, és vehet részt a 3. Ligába jutásért kiírt, megyék közti osztályozón.

A mérkőzések sorrendjét május 27-én 18 órától sorsolják ki a székelyudvarhelyi sportcsarnokban.

{A}

Hargita megye bajnokcsapata Szeben megye bajnokcsapatával játszik majd osztályozót a 3. Ligába jutásért (június 15-én és 22-én). A Szeben megyei 4. Liga élén, három fordulóval a vége előtt az ACS Viitorul Șelimbăr (Sellenberk) áll az élen 65 ponttal, második az ACS Păltiniș Rășinari (Resinár) 56 ponttal, harmadik pedig a Măgura Cisnădie (Nagydisznód) 51 ponttal. A nagydisznódiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Labdarúgó 4. Liga, nyugati csoport, 24. forduló:
Székelyudvarhelyi Roseal–Székelykeresztúri Egyesülés 2–1 (1–0),
gólszerzők: Izsák Hunor (22.), Adrian Țira (57.), illetve Lázár Zsolt (77.). Tudósított: Lőrincz Attila.

{S1}