Szombaton díjazzák a bajnok futsalcsapatot

Dobos László 2019. május 24., 16:00

A csíkszeredai stadionban, a szombati FK Csíkszereda–Dési Unirea 3. ligás labdarúgó-mérkőzés szünetében díjazza a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapatát, Románia új futsalbajnokát.

Az Imperial Wet az UEFA Futsal Bajnokok Ligájában indulhat Fotó: Adi Dobre

Az Imperial Wet sporttörténelmet írt, második első ligás idényében elhódította a bajnoki címet. Drámai küzdelemben, büntetőlövések után nyerték meg a csíkiak kedden este Galacon a román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzését, és ezzel

megszerezték a végső győzelmet.

A finálé első két, Csíkszeredában rendezett mérkőzését az Imperial Wet nyerte 7–6-ra (büntetőlövések után) és 3–2-re. A harmadik, hétfő esti, galaci összecsapáson az United győzött 5–3-ra, a negyedik találkozón pedig az csíkszeredai csapat diadalmaskodott 4–2-re, és ezzel 3–1-es összesítéssel megnyerte a 2018/19-es a futsalbajnokságot.

Kettős ünnepre készül Csíkszereda:

az Imperial Wet megnyerte a román bajnokságot, az FK Csíkszereda pedig feljutott a 2. Ligába. Mindkét ünnepségnek a csíkszeredai stadion lesz a házigazdája, az FK Csíkszereda–Dési Unirea mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.