Szinte biztos: Ljubljanában lesz a jövő évi magyar–román hokicsata

Dobos László 2019. május 23., 15:16

Románia visszalépett a jövő évi divízió 1/A csoportos világbajnokság megrendezésétől, így Szlovénia az egyetlen pályázó, a helyszín a ljubljanai Stozice Arena lehet – tudta meg a jegkorongblog internetes portál.

A világbajnokság várható helyszíne, az impozáns Stozice Arena Fotó: Forrás: jégkorongblog

A 2020-as divízió 1/A csoportos világbajnokság megrendezésére a határidő lejártáig a blog információi szerint csak egy érvényes pályázat érkezett, a friss feljutó Románia részéről. Szlovénia is jelentkezett ugyan, de már csak a határidő lejártát követően. Ez azt jelentette, hogy szavazás nélkül Románia nyerhette volna el a rendezés jogát a nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) e heti kongresszusán.

Románia azonban csütörtökön visszalépett,

ezt szlovén részről kiszivárgott értesülések is megerősítik. Úgy tudjuk, ezek után szinte biztosra vehető, hogy a világbajnokság a szlovén főváros legnagyobb sportarénájában lesz.

A jövő évi vb-re korábban kerülne sor, mint az ideire, a pályázatban szereplő dátum ugyanis április 18–24. Ezzel kapcsolatban az osztrákok szeretnék elérni, hogy legalább egy héttel eltolják a rendezvényt. Végleges döntés a helyszínt és az időpontot illetően péntekre születhet.

A 2020-as divízió 1/A csoportos világbajnokság mezőnye: Franciaország, Ausztria, Dél-Korea, Szlovénia, Magyarország, Románia.

{A}