Láday Tamás hazatér a Sportklubhoz

Dobos László 2019. május 22., 14:21

Tehetséges fiatal hátvéddel bővül a Csíkszeredai Sportklub jégkorong együttesének kerete. Szeptembertől hazatér Láday Tamás, aki az elmúlt idényben a székesfehérváriakat erősítette.

Új nevet jelentett be a csíkszeredai hokicsapat Fotó: Soós Attila / titanok.fehervarav19.hu

Láday Tamás szeptemberben, az új-zélandi kitérője után csatlakozik a Sportklubhoz – olvasható a csíkszeredai klub közleményében.

{A}

„A huszonhárom éves, impozáns (200 cm, 100 kiló) méretekkel megáldott hátvéd a Láday család sarja, édesapja Láday András (Ládikó) csapatunk egykori kiváló kapusa, nagynénje Török-Láday Éva és nagytatája Láday Károly is a csíki sportélet közismert személyisége, így nem véletlen, hogy ő is élsportoló, jégkorongozó lett. Tamás Csíkszeredában járt óvodába, 7 évesen a Győri ETO HC-ben kezdett jégkorongozni, majd a Szombathelyi Pingvinek érintésével került Zalaegerszegre.

Négy évet töltött el itt, majd 2010 nyarán igazolt Székesfehérvárra, ahol – egy kétéves WHL-es amerikai kitérőn kívül – mostanig játszott, mind a Titánoknál, mind az EBEL-es csapatban. A védő oszlopos tagja volt a magyar korosztályos válogatottaknak, nyolcszor öltötte magára a magyar felnőtt válogatott mezét.

Meggyőződésünk, hogy csapatunk tovább erősödik jelenlétével és együtt elérjük a változatlan céljainkat. Határozott játéka, munkabírása, kiváló adottságai nálunk kiteljesedhetnek, értékes tagja lesz csapatunknak”

– áll a Sportklub közleményében.