Hulladéktárolókat gyújtottak fel, keresik az elkövetőket

Bíró Blanka 2019. május 21., 21:47

A lakosság segítségét kéri a Tega Rt. köztisztasági vállalat, hogy beazonosítsák két sepsiszentgyörgyi gyújtogatás elkövetőit, akik miatt hulladéktárolók váltak a lángok martalékává.

Fotó: Tega Rt.

A vállalat közleményben arról tájékoztat, hogy május 17-én, péntekre virradóan két ponton is gyújtogattak ismeretlenek: az Olt és a Sport utca kereszteződésében található hulladékgyűjtőnél, illetve az Olt utca 6-8 szám alatt.

{A}

Az első helyszínen nagyobb anyagi kár keletkezett, egy süllyesztett konténer, illetve két, harang típusú, szelektív gyűjtő égett el, az okozott kárt 17 ezer lejre becsülik.

Fotó: Tega Rt.

A tűzoltósági jelentése szerint szándékos gyújtogatás történt. A vállalat vezetősége arra kéri az esetleges szemtanúkat, hogy segítsenek az elkövető azonosításában. A Tega Rt. ügyfélszolgálatát a 0267-301 123-as, vagy a 0733-009 776-os telefonszámokon lehet értesíteni.

Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat igazgatója korábban portálunknak elmondta, naponta egy-két helyszínre kénytelen kiszállni egy csoport, hogy különböző rongálások után javításokat végezzenek.

Fotó: Tega Rt.

Sokszor a mágneses kártyával működtett hulladéklerakók vezetékeit elvágják, ilyenkor zárlat keletkezik, emiatt a teljes vezérlőrendszert ki kell cserélni.

Az is előfordul, hogy letörik az ajtókat, kifeszítik a tárolók oldalát. A köztisztasági vállalat vezetősége levélben kérte a lakástulajdonosi társulásokat, hogy segítsék a munkájukat, ha guberálókat, rongálókat látnak, szólítsák meg őket, vagy értesítsék a helyi rendőrséget.