Bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet

Székelyhon 2019. május 21., 21:27

Drámai küzdelemben, büntetőlövések után nyerte meg kedden este az Imperial Wet Galacon a román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzését és megszerezte az aranyérmet. A csíkiak a következő idényben indulhatnak a nemzetközi kupasorozatban.

Története legnagyobb sikerét érte el az Imperial Wet. Bajnok lett, és a következő idényben indulhat a nemzetközi kupasorozatban Fotó: Sorin Pană

Fergeteges hangulat volt kedden este a galaci sportcsarnokban, a román teremlabdarúgó-bajnokság három nyert mérkőzésig tartó fináléjának negyedik mérkőzésén. Összesítésben a csíkiak 2–1-re vezettek, és még egy győzelemre volt szükségük az aranyérem megszerzéséhez.

A találkozót a hazai kezdték jobban, az első percekben ők voltak veszélyesebbek, a 9. percben lőttek egy kapufát, de a vezetést a vendég Imperial szerezte meg a 11. percben,

amikor Rakic közelről a kivetődő kapus fölött a kapuba emelte a labdát (0–1). Nyolc másodperc múlva azonban felrobbant a csarnok, Lașcu szabadrúgásból kiegyenlített (1–1).

A szünet előtti másodpercekben újra a galaciak örülhettek, ugyanaz a Lașcu közelről, kapásból szerzett újabb gólt (2–1).

Kiegyensúlyozott volt a mérkőzés a második félidőben, az Imperial a 30. perctől kezdődően többször alkalmazta a vészkapusos taktikát. A 37. percben kigyűlt a galaciak hatodik hibája, a kisbüntetőt pedig Rakic értékesítette (2–2).

Fotó: Facebook/Club Sportiv United Galați

Egy percre rá újabb szabálytalanságot követtek el a galaciak, ezt jelezték a játékvezetők. Egy hosszú szópárbaj következett a játékosok, az edzők és a játékvezetők között,

amelynek végén a játékvezetők visszavonták ítéletüket, és az Imperial nem végezhetett el újabb kisbüntetőt.

Több gól nem esett, így következett a kétszer ötperces hosszabbítás, és bár többet támadott a vendég Imperial Wet, nem sikerült betalálniuk. A hosszabbítás második félidején egy újabb galaci szabálytalanság után újabb kisbüntetőt végezhetett el Rakic, azonban a csíkiak szerb idegenlégiósa a bal kapufát találta el.

Átlépett az Imperial a Uniteden Fotó: Facebook/Club Sportiv United Galați

Következtek a mindent eldöntő büntetőlövések, ahol azonban csak két-két lövést kellett elvégezni,

Victor Lopez, a csíkiak kapusa védte Daniel Arraujo és Constantin Burdujel lövését, a túloldalról pedig Deco és Florin Matei magabiztosan kapuban lőtte a labdát.

A a galaci sportcsarnokban a mérkőzés végén nem történt meg az Imperial Wet játékosainak és vezetőségének díjazása, ezt a Román Labdarúgó-szövetség Csíkszeredában fogja pótolni.

{A}

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, negyedik mérkőzés:
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 2–4 – büntetőlövések után (2–1, 0–1, 0–0, 0–0, 0–2).
Gólszerzők: Andrian Lașcu (11. és 20.), illetve Stefan Rakic (11., 17.).
Játékvezetők: Dan Ovidiu Curta (Marosvásárhely) és Vlad Ciobanu (Jászvásár). Megfigyelők: Gabriel Gherman és Andrei Ioniță (mindketten Bukarest).
Galaci United: Wellington Silva, Ionuț Pădurariu (kapusok) – Constantin Burdujel, Andrian Lascu, Andrei Crăciun, Kailon Borges, Cosmin Petrică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Daniel Arraujo, Octavian Cireș, Neto Moreira. Vezetőedző: Florin Ignat.
Imperial Wet: Lopez Victor Gonzales, Gică Dospinescu (kapusok) – Gyenisz Ovszjanyikov, Dimitro Bondar, Stefan Rakic, Andre Luiz Nogueira, Cristian Matei, Florin Matei, Bogdan Covaci, Szőcs László, Alvaro De Luis Yubero, Mario Velasco Duque, Andre Deco, Tankó Levente, Péter Lajos, Alexandru Marian Porea. Vezetőedző: Cosmin Gherman.

A finálé első két, Csíkszeredában rendezett mérkőzését az Imperial nyerte 7–6-ra (büntetőlövések után) és 3–2-re. A harmadik, hétfő esti, galaci összecsapásán az United nyert 5–3-ra, a negyedik találkozón pedig az Imperial Wet diadalmaskodott, és 3–1-es összesítéssel megnyerte a 2018–2019-es román futsalbajnokságot.