Csábító ajánlat a fiataloknak a VIBE Fesztivál szervezőitől, hogy szavazzanak vasárnap

Székelyhon 2019. május 21., 17:50

A VIBE Fesztivál is beszállt a választási mozgósításba, kedden elindította az Implikálódj! nevű kampányt. Arra kérik az első választásukra készülőket, hogy vállaljanak felelősséget a környezetükért és vegyék ki részüket a politika alakításából.

Fotó: VIBE Fesztivál
A program médiapartnere a Székelyhon

„Mivel a VIBE a legfiatalabb generációt célozza meg – a fesztiválozók 95 százaléka 14 és 28 év közötti, az átlagéletkor pedig 21 év körül mozog –, kötelességünknek érezzük felszólítani őket a társadalmi szerepvállalásra” – mondta Rés Konrád Gergely. A fesztivál igazgatója szerint

az erdélyi fiatalokat ott lehet sikeresen megszólítani, ahol jól érzik magukat,

például egy fesztiválon. Azoknak, akik nemrég töltötték be a tizennyolcat, el kell mondani, hogy miért fontos szavazni, a véleményüket érvényesíteni.

„Reméljük, célba ér az üzenetünk, és az urnáknál a legfiatalabb szavazók is megválasztják majd az őket hitelesen képviselő politikusokat” – tette hozzá a fesztiváligazgató. Rés Konrád Gergely elmondta, az Európai Unió testületeiben fontos, minket is érintő döntések születnek, ezért május 26-án minél több első szavazónak részt kell vennie az EP-választáson.

{A}

A VIBE közösségének (mintegy 15 ezer fő) több mint fele most készülődik élete első szavazására. A fesztivál a fiatalok ízlését és gondolkodását tükröző kampánnyal próbálja érzékenyíteni őket a véleményformálás iránt. A szervezők egy-egy – fesztiválos kellékeket tartalmazó – csomagot ajánlanak fel azoknak, akik lefotózzák a szavazási részvételt bizonyító pecsétet a személyi igazolvány hátlapján, és elküldik üzenetben, amelyet a fesztivál helyszínén lehet majd átvenni.

A szervezők szerint a kezdeményezés épp azt a plusz löketet adja meg a VIBE Fesztivál közösségéhez tartozó fiataloknak, ami szükséges a választási részvételükhöz. Az Implikálódj! kampányban a szavazásukat bizonyító fesztiválozók:

  • 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak fesztiválbérletet;
  • világító parti kellékeket tartalmazó fesztiválszettet kapnak ajándékba;
  • tájékoztató füzetet kapnak arról, hogy miért fontos részt venni a közügyek alakításában.