Szépítettek a galaciak a futsaldöntőben

Dobos László 2019. május 20., 21:35

Noha kétszer is vezetett, végül vereséget szenvedett a Csíkszeredai Imperial Wet a Galaci United otthonában a román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének harmadik találkozóján. A három nyert mérkőzésig tartó sorozatban a csíkiak összesítésben 2–1-re vezetnek.

A végjátékban eredményesebbek voltak a galaciak. Archív Fotó: Gábos Albin

Jó színvonalú, végig küzdelmes, drámai mérkőzésen maradt alul Galacon a Csíkszeredai Imperial Wet. A mérkőzés elejét jobban kezdték a házigazdák, a United rúgott egy kapufát, majd kiegyenlítődött a mérkőzés, és szünet előtt 14 másodperccel Bogdan Covaci közelről megszerezte a vezetést a székelyföldieknek (0–1).

Szünet után egy szögletrúgást követő kombináció végén a hazaiak Cireș révén kiegyenlítettek (1–1), de a 26. percben újra vezetéshez jutott az Imperial, egy gyönyörű kényszerítős passzjáték végén Alvaro lőtt gólt (1–2).

A következő percekben a galaciaknak jött ki jobban a játék, a 30. minutumban Stoica egyenlített (2–2), majd három percre rá a vendégek védelmének hibáját kihasználva Crăciun vezetéshez juttatta a Duna-parti együttest (3–2).

A hátramaradt hét percben az Imperial Wet a vészkapusos taktikát alkalmazta, az egyenlítés reményében kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára.

Ez a taktika hozott egy gólt a csíkiaknak az utolsó percben (Cristian Matei), de a galaciak többször labdát szereztek, és kétszer az üresen hagyott csíki kapuba lőtték, mindkét alkalommal a United edző-játékosa, Florin Ignat volt a gólszerző.

{A}

Teremlabdarúgás, döntő, harmadik mérkőzés:
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 5–3 (0–1).
Gólszerzők: Octavian Cireș (23. perc). Mimi Stoica (30.), Andrei Crăciun (33.), Florin Ignat (36. és 40.), illetve Bogdan Covaci (20.), Alvaro De Luis Yubero (26.) és Cristian Matei (40.).

A finálé első két, Csíkszeredában rendezett mérkőzését az Imperial nyerte 7–6-ra (büntetőlövések után) és 3–2-re. Összesítésben az Imperial Wet 2–1-re vezet, és még egy győzelemre van szüksége a bajnokság megnyeréséhez.

A döntő negyedik összecsapását kedden 18.45-től szintén Galacon rendezik.

Ha szükséges, akkor a mindent eldöntő ötödik találkozónak Csíkszereda lesz a házigazdája május 26-án.

{K1}

{K2}