Futsalbajnok lehet az Imperial Wet

Dobos László 2019. május 20., 12:14

Hétfőn este a harmadik mérkőzéssel folytatódik a teremlabdarúgó 1. Liga döntője. A Galaci United a házigazda, a Csíkszeredai Imperial Wet vezet összesítésben, egy újabb győzelemmel fennállása első bajnoki címét szerezheti meg.

Pontot tehetnek a fináléra Fotó: Gábos Albin

A teremlabdarúgó 1. Liga három győzelemig tartó döntőjében a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United közötti párharc első két, a Hargita megyei városban megrendezett találkozóját az Imperial Wet nyerte. Az első meccset büntetőlövések után 7–6-ra, a másodikat pedig a rendes játékidőben 3–2-re.

{A}

Az újabb csata hétfőn 18.45-kor kezdődik, amennyiben az Imperial győz, akkor a csíkiak bajnokok, ha a házigazdák nyernek, akkor kedden este egy újabb meccset játszanak Galacon.

Cosmin Gherman, az Imperial Wet vezetőedzője: „Bár a döntő előtt több szakember minket kiáltott ki favoritoknak, elmondtam, hogy mindkét csapatnak 50 százalékos az esélye a bajnoki címre. A galaciak három elveszített finálé után érkeztek Csíkszeredába, látszott, érződött, hogy mindent beleadtak a két mérkőzésbe. Szerintem a jobb, több helyzetet kidolgozó csapat nyert mindkét találkozón.

Fotó: Gábos Albin

Szeretnénk minél hamarabb lezárni a döntőt, győzni megyünk Galacra, de tudjuk, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.

Bízom a befektetett munkában és a fiúkban. A legnagyobb odafigyeléssel, a legnagyobb komolysággal készültünk az első galaci összecsapásra. Célunk, hogy bajnokok legyünk, és ez egy nagyon szép ajándék lenne Csíkszeredának, az itteni közösségnek, az itteni sportkedvelő embereknek.”

Görbe Walter, az Imperial Wet tulajdonosa boldog, hogy hazai környezetben megtartották a pályaelőnyt: „Örülök, hogy a nézők boldogan mehettek haza a mérkőzésekről. Talán egy picivel jobb odafigyeléssel, a helyzetek jobb kihasználásával nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, a játék képe, a kialakított helyzetek alapján jobbak voltunk, és megérdemelten nyertünk mind a két találkozón.

A tavaszi idényben számított, hogy a kupameccsek, illetve a válogatottbeli szereplések miatt szaggatott volt az idény, a fiúk egy kicsit kiestek a ritmusból. Úgy érzem, hogy jobb csapat a miénk, kellő komolysággal, kellő odafigyeléssel meg tudjuk nyerni a bajnokságot.

Nagyon szeretnénk bajnokok lenni, nemzetközi kupában képviselni Csíkszeredát.”

A futsaldöntő harmadik mérkőzését élőben közvetíti a Futsal Romania Youtube- és Facebook-csatornája.