Bronzéremért játszhat a Dusinszki-csapat

Dobos László 2019. május 19., 16:46

Nem sikerült a döntőbe jutás, hazai pályán is vereséget szenvedett az FK Csíkszereda korosztályos együttese a román U17-es labdarúgó-bajnokság elődöntőjében. A Viitorul 3–1-re győzött vasárnap Csíkszeredában.

A piros-feketében játszó székelyföldieket odaadásukért a meccs végén tapssal jutalmazta a közönség Fotó: Pinti Attila

Sokan voltak kíváncsiak az U17-es korosztályú (2002-ben és később született gyermekek) labdarúgó-bajnokság elődöntőjének vasárnap délutáni visszavágójára, a csíkszeredai stadionban megrendezett FK Csíkszereda–Viitorul Ovidiu találkozóra.

A Gheorghe Hagi Akadémia az első mérkőzést hazai pályán 6–2-re nyerte, így ők voltak a favoritok. A visszavágón egy csíki védelmi hibát kihasználva már a 7. percben megszerezték a vezetést a vendégek, és bár tíz perc múlva egy szép Corbu–Csala összjáték végén utóbbi egyenlített,

a folytatásban az FK nem tudta akaratát érvényesíteni a rengeteget futó, nagyon jól futballozó Hagi-növendékekkel szemben.

Fotó: Pinti Attila

A bajnoki címért Viitorul Ovidiu–Temesvári Banatul, a bronzéremért pedig FK Csíkszereda–Bukaresti FCSB összecsapásokat rendeznek az U17-es bajnokságban. Az időpontokról később döntenek.

Labdarúgás, U17-es bajnokság, elődöntő, visszavágó:
FK Csíkszereda–Viitorul Ovidiu 1–3 (1–1),
gólszerzők: Csala Róbert (17.), illetve Filip Ilie (7.), Louis Munteanu (59., 69.).
Továbbjutott a Viitorul, kettős győzelemmel, 9–3-as összesítéssel.
FK Csíkszereda: Albert Hunor – Baga Szabolcs (Tóth Krisztián, 73.), Szín Ferenc, Gergely Botond, Lázár Kristóf, Szondy Botond, Csala Róbert, Casiadi-Bakó Soma, Rácz Barna (Veress Márk, 58.), Incze Zsombor (Pálhegyi Andor, 88.), Marius Corbu. Edző: Dusznszki Zoltán.
Viitorul: Stănciulescu – Grosu, Bîrzu, Sîrbu, Lazăr (Bileca, 46.), Voicu (Mălăele, 65.), Popescu (Buta, 59.), Grameni, Ilie, Munteanu (Mustacă, 72.), Bodișteanu (Pocol, 65.). Edzők: Constantin Fălină, Ionuț Mihu.

A másik ágon:
Temesvári LPS Banatul–Bukaresti FCSB 6–0.
Továbbjutott a Banatul, 6–3-as összesítéssel.

Az U19-es bajnokság elődöntőinek visszavágóin:
Craiovai U–Viitorul Ovidiu 3–2,
Kolozsvári U–Bukaresti Dinamo 1–1.
A Viitorul 7–3-as, a Dinamo 3–2-es összesítéssel jutott be a döntőbe.