Cégek is támogathatják a ditrói férfi műtétjét

Gergely Imre 2019. május 19., 21:23

A gyergyószentmiklósi székhelyű Esély Alapítvány is felkarolja annak az adománygyűjtésnek a szervezését, amely célja a 38 éves gyergyóditrói Hompoth Zoltán műtétje költségeinek finanszírozása. Az alapítvány számlájára cégek, intézmények utalhatnak támogatási összegeket.

Hompoth Zoltán (balról) és családja Fotó: Családi archívum

Hompoth Zoltán születése óta súlyos agy-érrendszeri betegségben szenved, és számos hiábavaló kezelés után most lehetőség nyílik számára a teljes gyógyulásra. Az ehhez szükséges műtétet egy ausztriai kórház orvosa vállalta. Költségei azonban magasak, 40 ezer eurót kell előteremtsen a család. Ehhez keresnek segítséget. A bécsi orvos az elvégzett vizsgálatok eredményéből kiindulva 80 százalék esélyt ad arra, hogy az operáció után a férfi teljesen felgyógyul, megszűnnek azok a panaszai, amelyek életét szinte elviselhetetlenné teszik, és végre egészséges felnőttként élhet. 

{K1}

Az adománygyűjtési felhívásra már számos jó szándékú magánszemély megmozdult – mondta el Hompoth Adalbert Béla, a beteg férfi édesapja. Cégek is jelezték, hogy segítenének, azonban ezt csak úgy tehetik meg, ha egy alapítványon keresztül jut el a pénz a célhoz.

Ebben segít a gyergyószentmiklósi Esély Alapítvány.

Az alapítvány banki adatai:
Fundația Șansa CF. 8845655
Bankszámla: RO30RNCB0155016311730001. BCR Gheorgheni.
Megjegyzésként kell megjelölni, hogy az utalás Hompoth Zoltán javára történik.
Magánszemélyek a következő bankszámlákon járulhatnak hozzá az adománygyűjtéshez: RO06BTRLRONCRT0494390701 (lej)
RO53BTRLEURCRT0494390701 (euró)
A számlákat a Transilvania Bank gyergyószentmiklósi kirendeltségén nyitották (Banca Transilvania, sucursala Gheorgheni), és az édesapa, Hompoth Adalbert nevére szólnak.