Négy székelyföldi csapat a döntő tornán, a csoportelsőség a tét

Horváth Bálint Ottó 2019. május 19., 13:24

A Román Labdarúgó-szövetségnél kisorsolták az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság döntő tornájának csoportjait. Az ország tizenkét legjobb korosztályos együttese között négy székelyföldi csapat található.

Az udvarhelyiek és a marosvásárhelyiek párharca a Román Kupában. Könnyen lehet, hogy a bajnoki elődöntőben is megmérkőznek egymással. Korábbi felvétel Fotó: Beliczay László

Az alapszakasz csoportmérkőzései és az egyenes kieséses szakasz után továbbjutott tizenkét együttest négy háromcsapatos csoportba sorolták. A döntő tornát május 23–27. között Karácsonkőn (Piatra-Neamț) rendezik, ahol

a csoportgyőztesek jutnak tovább az elődöntőbe.

A mezőnyben négy székelyföldi együttes küzd a legjobb négy közé kerülésért. A Marosvásárhelyi VSK és a Kézdivásárhelyi SE a B csoportban kaptak helyet, amelyben a Știința U Craiova lesz az ellenfelük, míg az FK Székelyudvarhely és a Korondi Junior a C csoportban a házigazda Ceahlăul Piatra Neamț csapatával mérkőznek meg.

A csoportok esélyesei a Marosvásárhelyi VSK és az FK Székelyudvarhely, amelyek továbbjutás esetén egymás ellen játszanának az elődöntőben.

A két csapat már találkozott egymással ebben a szezonban, a Román Kupa székelyudvarhelyi elődöntőjében a marosvásárhelyiek kerültek ki győztesként.

A csoportok összetétele: az A csoportban West Déva, Viitorul Băleasa, Dunărea Călărași, a B-ben Marosvásárhelyi VSK, Kézdivásárhelyi SE, Știința U Craiova, a C-ben FK Székelyudvarhely, Korondi Junior, Ceahlăul Piatra Neamț, a D-ben Temesvári Informatica, Galaci United, CSM Vaslui.

A székelyföldi csapatok mérkőzéseinek menetrendje: május 23-án, csütörtökön 16 órától Kézdivásárhelyi SE–Știința U Craiova, 20 órától FK Székelyudvarhely–Korondi Junior; május 24-én, pénteken 14.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Kézdivásárhelyi SE, 18.30-tól FK Székelyudvarhely–Ceahlăul Piatra Neamț; május 25-én, szombaton 13.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Știința U Craiova, 17 órától Korondi Junior–Ceahlăul Piatra Neamț.