Az MTA volt elnöke Udvarhelyen

Székelyhon 2019. május 17., 15:09

A jövő sikeres vállalkozásai: innováció és K+F a gyakorlatban címmel szervez előadást május 22-én délután öt órától a Gondűző Szállodában az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége.

Ingyenes az előadáson való részvétel, de regisztrációhoz kötött. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Innovációra, bármilyen iparágban is működjön egy cég, folyamatosan szükség van. Az erdélyi vállalkozások azonban ezen a területen (is) jelentős lemaradásban vannak a nyugat-európai cégekkel szemben, sem a források lehívásában, sem a kutatásfejlesztésben, sem a szellemi tulajdonvédelemben nem jeleskednek. Versenyképességük fejlesztéséhez ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minél több információval rendelkezzenek az innovációs tevékenységek finanszírozásáról, a hazai és európai forrásokról, a pályázási lehetőségekről, valamint a szabadalmak és védjegyek bejegyzési folyamatairól.

A rendezvényen Pálinkás József akadémikus a 2014–2020 közötti, lassan lezáruló programok kiértékelése mellett a 2021–2027 közötti pályázati kiírásokat, valamint a vállalkozások, az oktatási-kutatási intézmények és a határon átnyúló együttműködések lehetőségeit is ismerteti.

{A}

Bartis Botond, a Goodwill Consulting részéről a jelenleg is elérhető finanszírozási forrásokról, pályázatokról beszél majd. Hantz Péter tudományos főkutató pedig a bármilyen innováció esetében megkerülhetetlen szellemi tulajdonvédelemről, a szabadalmaztatás folyamatairól tart rövid bemutatót.

Az előadáson a részvétel ingyenes, csak előzetes regisztráció szükséges. A részletes program megtekinthető a rendezvény Facebook-eseményénél.