Karnyújtásnyira a másodosztálytól az FK Csíkszereda

Zátyi Tibor 2019. május 17., 12:12

Az utolsó előtti fordulót rendezik a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjában. Amennyiben az FK Csíkszereda a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen idegenben legyőzi a kiesés elől menekülő Tasnádi Unireát, megnyeri a bajnokságot és feljut a 2. Ligába.

Közel áll célja eléréséhez az FK Csíkszereda Fotó: Pinti Attila

Két fordulóval a 3. Liga vége előtt a csíkiak előnye öt pont a második Lénárdfalvával szemben. Az FK többféleképpen is bajnok lehet: ha győz a 13. helyezett Tasnád otthonában; ha Lénárdfalva ugyanannyi pontot szerez, mint a csíkiak Tasnádon; illetve egy vereség esetén is első, ha a máramarosiak pontokat hullatnak hazai pályán a Kolozsvári Sănătateával szemben.

{A}

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen mindkét csapatnak nagyon fontos lesz ez a találkozó. A házigazdák a kiesés elkerüléséért harcolnak, mi pedig a feljutásért játszunk.

Győzni megyünk, a három pontért utazunk Szatmár megyébe. Reméljük, sikerülni fog, mi mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Sajnos két alapjátékosunkra, a sérüléssel küszködő Bajkó Barnára és Soufiane Jebarira nem számíthatunk, jó hír viszont, hogy a középhátvéd Slobodan Lalic felépült, a napokban tudott edzeni, és segítségére lehet a csapatnak.”

Fotó: Gábos Albin

Sérüléshullám az SZFC-nél

A Székelyudvarhelyi FC pénteken 18 órakor hazai pályán fogadja a Besztercei Gloria együttesét, ám Mészáros Alpár vezetőedzőnek meggyűlt a baja, hiszen hat játékosa is sérüléssel küszködik.

„Kemény időszak volt, egy hét alatt három meccset játszottunk, az utolsó, MSE elleni találkozón pedig nagyon nehéz volt a talaj, emiatt többen is kidőltek a sorból. Mintaș súlyosan megsérült, Jankó és Györgydeák húzódást szenvedett, Stăncuțunak régebbi sérülése újult ki, Somogyi pedig nem edzett a héten a csapattal. Logon próbajátékon volt a DVTK-nál, ahol ő is megsérült, így rá sem számíthatok Beszterce ellen.

Kevesen vagyunk, az ifjúsági csapatból kell felhoznunk játékosokat, hogy meglegyen a meccskeretünk.

Öröm az ürömben, hogy ez a sérüléshullám a bajnokság végén ért el minket, amikor nagyon közel vagyunk a bennmaradáshoz. Ha a második fordulóban esik ki ennyi játékosunk, kiestünk volna. Nagy szerencsénk volt, hogy a 29. fordulóig ki tudtuk húzni egy ilyen szűk káderrel és nem sérült meg senki sem súlyosan. Így még nehezebb lesz Beszterce ellen, de ez van, megyünk előre” – mondta az SZFC edzője.

Fotó: Barabás Ákos

Megyei derbit játszik az MSE

Szezonbeli utolsó kiszállásán, szombaton 18 órakor a sereghajtó Radnóti SK vendégeként lép pályára a Marosvásárhelyi MSE. A két Maros megyei csapat találkozójának nincs különösebb tétje, hiszen már korábban eldőlt, hogy kiesnek a bajnokságból.

Az MSE számára azonban lényeges, hogy elkerülje az utolsó két helyet és megtartsa jelenlegi 14. pozícióját. A mérkőzés előtt öt pont választja el egymástól a két együttest. A tavaszi szezon során nemcsak a marosvásárhelyiek, de Radnót is nagyon gyengén menetelt, szintén nagyarányú vereségeket szenvedett, és visszacsúszott az utolsó helyre.

Két döntetlen mellett egy meccset nyertek meg idén a radnótiak, míg az MSE mindössze egy mérkőzésén maradt veretlen.

Labdarúgó 3. Liga, 29. forduló

pénteken 18 órától:

Medgyesi Gaz Metan II.–Szászrégeni Avântul
Kolozsvári CFR II.–Tordai Arieșul
Székelyudvarhelyi FC–Besztercei Gloria
Dési Unirea–Nagybányai Minaur;

szombaton 18 órától:

Tasnádi Unirea–FK Csíkszereda
Szászhermányi FC–Barcarozsnyói Olimpic Cetate
Lénárdfalva–Kolozsvári Sănătatea
Radnóti SK–Marosvásárhelyi MSE.

{S1}