Egy mérkőzésre a feljutástól

Horváth Bálint Ottó 2019. május 17., 15:00

Az idény legfontosabb mérkőzése következik a Marosvásárhelyi VSK női kézilabdacsapatának, a másodosztályos bajnokság hét végi döntő tornáján a ploiești-i Olimpia Sportcsarnokban a HCM Sloboziával csap össze. A másik ágon a Bukaresti Rapid és a Dacia Mioveni mérkőzik meg egymással.

Nagy lehetőség előtt áll a vásárhelyi csapat. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi együttes a második helyről jutott tovább a múlt heti elődöntő tornáról, míg a vetélytársa megnyerte azt a csoportot, amelyben a Dacia Mioveni, a Kisjenői Crișul és a Bukaresti Știința volt az ellenfele.

A csapatok hasonló szinten vannak, az kerül ki győztesként, amely jobban bírja erőnlétileg, illetve a játékosai jobb formában lesznek”

– mondta Mihaela Evi, a VSK vezetőedzője.

A párharcok győztesei biztosan feljutnak az élvonalba, és vasárnap a torna első helyéért játszanak. A vesztesek is pályára lépnek a harmadik helyért, majd június elején osztályozó tornán vesznek részt a Nemzeti Liga 11. és 12. helyezettjével, a Kolozsvári U-val, illetve a CSM Slatinával, és a körmérkőzések után szintén kiharcolhatják a feljutást, de akkor már jóval nehezebb dolguk lesz.

A vásárhelyiek elődöntős mérkőzését szokatlan időpontban, szombaton délelőtt 10 órától rendezik,

ez azzal magyarázható, hogy a nők tornájával egy időben zajlik a férfiak megmérettetése is.

A mezőnyben érdekelt egy másik Maros megyei együttes, a Segesvári VSK, amely szintén egy meccsre van a feljutástól, a szombaton 16 órakor kezdődő elődöntőben a Resicabányai VSK lesz az ellenfele. A másik párharcban a CSM Vaslui és a CSM Alexandria találkozik.