Részegh Tamás a DVTK-nál folytatja

Dobos László 2019. május 16., 20:47

Ponterős csatárral erősítette meg keretét a DVTK Jegesmedvék jégkorong együttese. A 21 éves Részegh Tamás a Csíkszeredai Sportklubtól érkezik Miskolcra.

Részegh Tamás erősebb bajnokságban, a szlovák Extraligában fog játszani Fotó: Halmágyi Zsolt

A hírt a a DVTK Jegesmedvék honlapja tette közzé. Részegh Tamás a Csíkszeredai ISK-nál kezdte a jégkorongot, majd 2013-ban Szlovákiába, a HK Ruzinov 99 Bratislava együtteséhez távozott. Remek játékával 99 mérkőzésen 146 pontig jutott és az U18-as szlovák Extraliga alapszakasz pontkirályának járó Karol Fako díjat is elnyerte.

Ezt követően a cseh U20-as bajnokságban szereplő Pirati Chomutov együtteséhez igazolt és az itt eltöltött két szezon alatt 68 mérkőzésen 61 pontig jutott. A 2017/2018-as idényben a Fehérvári Titánok csapatánál szerepelt, majd hazatért Csíkszeredába és folytatta a gólok, gólpasszok termelését.

Az elmúlt idényben 77 mérkőzésen lépett jégre az Erste Ligában és a román bajnokságban, ezeken 105 pontot szerzett.

Az idény zárásaként 1 góllal és 2 gólpasszal járult hozzá a romániai válogatott feljutásához a divízió1/B világbajnokságon.

„Szerettem volna kipróbálni magam egy magasabb szinten, és rendkívül szimpatikus volt, amit a vezetőség felvázolt nekem. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapatban és egy kifejezetten erős ligában fogok szerepelni.

Az a célom, hogy hamar beilleszkedjek, és azt a lendületes, ponterős játékot mutassam, ami jellemző rám. Gólokkal, gólpasszokkal és jó játékkal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat bekerüljön a rájátszásba.

Korábban már játszottam Szlovákiában, igaz csak az utánpótlás ligában. Már akkor is láttam, hogy milyen színvonalas az ottani jégkorong. Rendkívül gyors a játék és sok a tehetséges játékos. Számomra főleg a második ott töltött szezon alakult igazán eredményesen. Sok tapasztalatot szereztem Pozsonyban, amit most kamatoztatni szeretnék” – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Részegh Tamás.

A DVTK Jegesmedvék csapatának Részegh Tamás mellett egy másik csíki nevelésű játékos, a kapus Adorján Attila is tagja.