Több száz fiatalt mozgat meg a 15. Háromszéki Diáknapok

Bíró Blanka 2019. május 16., 20:21

Kezdődik a háromszéki ifjúsági élet meghatározó eseménye, a Háromszéki Diáknapok. Idén első alkalommal a sepsiszentgyörgyi önkormányzat is kiveszi a részét a szervezésből, hiszen idén hirdették meg a diákok tematikus évét.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

„Lendületet szeretnénk adni ahhoz, hogy a fiatalok a projektjeiket megvalósítsák, azok ne maradjanak csak ötlet szintjén, hiszen tudjuk, hogy a diákok mindannyian ügyesek, okosak” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. A május 17-én rajtoló háromnapos rendezvényre olyan csapatok jelentkezhettek, melyek tagjai Kovászna megyei állami intézményben tanuló 9-12. osztályos diákok, vagy Kovászna megyében érettségizett, bármely felsőoktatási intézményben tanuló egyetemisták.

A péntektől vasárnapig tartó esemény feladatai a sport, a csapatépítés és a kultúra köré csoportosulnak.

  • Pénteken különböző sportvetélkedőkön, csapat- és egyéni játékokon bizonyíthatják rátermettségüket a diákok a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sporttermében.
  • Szombaton a 4-es kilométerkőnél szabadtéri vetélkedőkön mérik össze tudásukat a csapatok.
  • Vasárnap az általános műveltségi feladatok helyszíne a Kónya Ádám Művelődési Ház és az ‘56-os emlékpark.

{A}

A rendezvény gáláján, vasárnap 18 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében az öt továbbjutó csapat fog megmérkőzni Háromszék Legügyesebb Diákcsapata címért, valamint díjban részesül a Legjobb KOBAKÉ (kovásznai, baróti, kézdivásárhelyi) és a legsportszerűbben játszó csapat is. A 15. Háromszéki Diáknapokra 15 csapat jelentkezett (13 Sepsiszentgyörgyi és két KOBAKÉ), csapatonként 16 diákkal, így a szintén diák vagy egyetemista szervezőkkel és önkéntesekkel együtt a rendezvény több mint 260 fiatalt mozgat meg – összegezte Barta Mónika az önkormányzat városimázs irodájának vezetője.