Közösségi ünnep a hétvégi oltszemi BBQ Fesztivál

Bíró Blanka 2019. május 16., 16:44

Gasztronómiai különlegességekkel, gyerekfoglalkozásokkal, élő főzőműsorral, lovashintózással és koncertekkel várják az érdeklőket a hétvégén, az oltszemi Mikó-kastély udvarán szervezett Transylvanian BBQ Fesztiválon.

Archív Fotó: Kocsis B. János

Grüman Róbert, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, az Európa-szerte egyre nagyobb teret hódító autentikus amerikai gasztrokultúrát népszerűsítő megmérettetés jó alkalom arra, hogy Kovászna megyére irányítsák a barbeque-rajongók figyelmét.

Petra Rebenstorf, a Kansas City Barbecue Society (KCBS) képviselője már a tavalyi rendezvényen is zsűrizett, idén is értékeli a versenyben résztvevő 17 csapat munkáját, a helyszínen ellenőrzi, hogy a KCBS szabályai szerint történjen a verseny. A készítményeket a több szigorú szempont szerint értékelik.

{A}

A verseny szombaton 17 órakor kezdődik, az eredményhirdetésre pedig vasárnap szintén 17 órakor kerül sor. Matt Barber, az amerikai Hot Wachula’s csapat képviselője már a világ több országában jeleskedett barbecue-versenyeken, de még soha nem versenyzett kastélyudvaron. A Floridából érkező Matt egyedül alkotja csapatát, mert azt vallja, hogy így csak egy emberre hárul a felelősség és csak önmagát okolhatja, ha valami hibát ejt a megmérettetés során. A fesztiválon Radu Zărnescu séf élő főzőműsorát is megtekinthetik az érdeklődők. A kicsiket egész napos gyerekfoglalkozás és koncert várja, a Mesehetes, a Karaván, valamint az Új Bojtorján lép fel, a felnőtteket a Republic, a Taxi és a Zanzibár szórakoztatja.