Petícióban követelik a csalódott rajongók a Trónok harca utolsó évadának újraforgatását

Tamás Attila 2019. május 16., 15:55

Elégedetlen rajongók indítottak online petíciót, azt kérve, hogy forgassák újra a Trónok harca jelenleg futó nyolcadik és egyben utolsó évadát. A petíciót cikkünk publikálásáig több mint 320 ezren írták alá.

Fotó: HBO

A felháborodást az eléggé megosztóra sikerült nyolcadik évad váltotta ki, amiről többek között mi is azt írtuk, hogy

összecsapottnak, megúszósnak, elnagyoltnak tűnik a cselekménye, valamint, hogy a sorozat esszenciáját feláldozták a készítők a grandiózusnak szánt jelenetek és a fan-service oltárán.

{K1}

A petíció indítói szerint a sorozat alkotói David Benioff és D.B. Weiss alkalmatlan íróknak bizonyultak a sorozat adaptálására, amelyhez már korábban elfogytak az alapanyagul szolgáló könyvek. Mint írják, a sorozat olyan véget érdemelne, aminek van értelme.

{A}

A Rottentomatoes kritikaösszesítő oldalon az eddigi legalacsonyabb osztályzatot kapó nyolcadik évad bár kritikailag nem örül sikernek, nézettségi rekordot döntött úgy a sorozat, mint az HBO történetében, hiszen a legutóbbi, ötödik részt az Amerikai Egyesült Államokban

18,4 millióan nézték meg (a premier idején 12,5 millióan a tv-ben, HBO Go-n és HBO NOW-on).

A Trónok harca utolsó epizódja romániai idő szerint hétfőn, hajnali 4-től lesz elérhető az HBO különböző platformjain, május 26-án pedig két órás dokumentumfilmet mutatnak be az utolsó évad készítésének folyamatáról.

Videó: HBO

 

A Trónok harca utolsó évadának részeiről írt kibeszélőinket ide kattintva lehet elolvasni.