Leif Strömberg a GYHK új edzője

Gergely Imre 2019. május 16., 14:44

A svéd Leif Strömberg a Gyergyói Hoki Klub csapatának vezetőedzője – jelentette be a gyergyószentmiklósi egyesület csütörtökön. Ez azt jelenti, hogy folytatódik a svéd jégkorongvonal követése a piros-fehéreknél. Az új tréner június 3-án kezdi el a munkát új csapatánál.

Balázs Attila, a GYHK elnöke és Leif Strömberg, az új edző. Fotó: Gyergyói Hoki Klub

Leif Strömberg elismert szaktekintélynek számít a svédországi jégkorongban, karrierjének legnagyobb részében hazája elitbajnokságában (SHL) szereplő csapatokat irányított, illetve – az Erste Liga szintnél ugyancsak jóval erősebb – második vonalban, az Allsvenskanban dolgozott.

Egy rövid norvégiai időszakot nem számítva,

eddig csak Svédországban vállalt munkát. 

Bajnoki ezüstöt nyert a Färjestad edzőjeként, de az sem kis eredmény, hogy az MB Hockey, vagy a Södertälje is vele jutott fel a legjobbak közé.

Az 57 éves szakember 26 éves szakvezetői pályafutása alatt dolgozott még az IK Göta, a Tyresö HK, a Bofors IK, a Leksands IF, a Malmö Redhawks együtteseinél is. A múlt idényben a Vita Hästen csapatát irányította.

Nem csak az edző nemzetisége miatt lesz folytonos a svéd vonal. Amint megtudtuk,

Strömberg a GYHK korábbi edzője, Mikael Tisell ajánlásával érkezik Gyergyószentmiklósra.

Tisell családi okok miatt nem tudta vállalni a folytatást a piros-fehéreknél, de tanácsadóként továbbra is részt vesz a Gyergyói Hoki Klub életében.

„Örülünk, hogy sikerült olyan edzőt találnunk a Gyergyói Hoki Klubnak, aki a korábbi szakmai vezető, Mikael Tisell munkáját

a lehető legmagasabb szinten folytatni képes, és aki ki tudja hozni a maximumot a játékosokból.

Örülünk, hogy Leif Strömberg elfogadta felkérésünket, biztosak vagyunk benne, hogy remek munkát fog itt végezni, szép sikereink lehetnek közösen” – olvasható a GYHK Facebook-oldalán közzétett bejelentésben.

Július végén jégre lépnek

Leif Strömberg június 3-án kezdi el a munkát Gyergyószentmiklóson, de amint azt Bereczky Szilárd, a GYHK menedzsere közölte, az új edző érkezéséig sem lazsálnak a gyergyóiak,

már zajlik a felkészülés az új idényre.

Mikael Tisell felügyeletével erőnléti felmérésen estek át a játékosok és jelenleg a teszteredmények alapján egyénileg összeállított speciális edzésprogramot követve dolgoznak. Miután Leif Strömberg átveszi az irányítást, folytatódik az erőnléti edzések sorozata. Júliusban két hét pihenőt kap a csapat, majd pedig július 29-től az Érdi Jégcsarnokban kezdik el a jeges edzéseket.

Közben a klubvezetés az új edzővel egyeztetve dolgozik a keret további erősítésén,

folyamatban vannak a tárgyalások több kiszemelt jégkorongozóval – mondta el Bereczky Szilárd.