Fülöp Loránd közel áll a megegyezéshez a Puskás Akadémiával

Horváth Bálint Ottó 2019. május 16., 14:20

A román ifjúsági válogatott Fülöp Loránd, az FC Botoșani labdarúgója csütörtökön aláírhatja szerződését a magyar élvonalbeli bajnokságban szereplő Puskás Akadémiával.

Fülöp Loránd nyolcszor talált be ebben a szezonban az FC Botoșani színeiben Fotó: Facebook/FC Botosani

A 21 éves sáromberki származású játékos jelenleg Magyarországon tartózkodik és ügynökével a szerződésének részleteiről tárgyalnak – értesült a Fanatik.ro portál. Amennyiben megegyezésre jutnak, a Puskás Akadémia 700 ezer eurót fizet a Botoșani-nak.

Nemrég a bolgár Levszki Szófia is komolyan érdeklődött Fülöp iránt, aki azonban

a magyar klubot választotta, mivel jobb ajánlata volt.

A Puskás Akadémia egy fordulóval a vége előtt megmenekült a kieséstől az OTP Bank Ligában, a 33., utolsó játéknap előtt a hetedik helyet (11 győzelem, 6 döntetlen, 15 vereség) foglalja el.

Fülöp Loránd kiválóan teljesít az 1. Ligában,

ebben a szezonban az FC Botoșani színeiben nyolc gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott. Legutóbb kedden büntetőből talált be, amikor a moldvai csapat 2–0-ra nyert a Dunărea Călărași otthonában a bajnokság alsóházi rájátszásának tizedik fordulójában.

Az egyik legtehetségesebb hazai játékos idén mutatkozott be a román ifjúsági, U21-es válogatottban,

és Mirel Rădoi szövetségi kapitány jó eséllyel ismét behívja az együttesbe, amely június 16–30. között részt vesz az Olaszországban és San Marinóban rendezendő Európa-bajnokságon.