Sepsiszentgyörgy „legembereit” keresik

Bíró Blanka 2019. május 15., 17:40

Másodszor hirdeti meg különleges „játékát” a sepsiszentgyörgyi Spark English Club két munkatársa: köszönőlevéllel díjazzák a szolgáltatóiparban dolgozó kedves, udvarias alkalmazottakat. A kezdeményezők május végéig a Facebookon várják a jelöléseket.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Mint a kezdeményezők felidézték, az alapötlet úgy fogalmazódott meg, hogy megláttak egy bolt előtti kertet rendezgető eladót, és úgy érezték, az ilyen hozzáállást kell „értékelni, megdicsérni”.

A Facebookon közzétett felhívásban az áll, hogy keresik a „legkedvesebb, figyelmesebb, udvariasabb, segítőkészebb, odaadóbb pincéreket, felszolgálókat, bárosokat, vendéglátósokat, bolti eladókat, taxisofőröket, üzletvezetőket, titkárnőket, takarító néniket, banki, postai dolgozókat, gyógyszerészeket, azokat az embereket, akikkel ismerősen, ismeretlenül akár napi szinten találkozunk, akiktől a termékszolgáltatás mellett kaptunk egy kis pluszt, egy igazi mosolyt, akikről azt gondoljuk, hogy »na így«, akikben még ott van a szikra és nem életuntan, kedvetlenül fogadják a betévedőket”.

Hangsúlyozzák, hogy

ez nem verseny, hanem egy gesztus, lehetőség az értékelésre, az elismerésre, a méltatásra, biztatásra.

A jelölteket majd személyesen is felkeresik, és egy oklevél kíséretében továbbítják a közösség elismerését. Tavaly 23 jelölés futott be, elismerésre javasoltak üzletek, gyógyszertárak teljes munkaközösségét, név szerint is említettek kiemelkedően viszonyuló szolgáltatókat, de olyan is volt, hogy azt írták, „a tetovált férfiasszisztens a sürgősségről”.

A kezdeményezők szerint a játék utóélete a legmozgalmasabb, rengetegen osztják az elismerésben részesülők fényképét a közösségi oldalon, sőt személyesen is gratulálnak nekik.