Bravúr, a döntőbe lőtte magát a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2019. május 15., 13:15

Magabiztos játékkal sima győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjében, a lányok 4–1-re győztek a Galaci Universitatea otthonában, és bejutottak a sorozat döntőjébe. A klub fennállása óta először került a fináléba, megvan az ellenfél is.

A bajnokságban kikaptak, a kupameccsen nyertek. Archív Fotó: Veres Nándor

A szerda délelőtti mérkőzésen ezúttal is jobban kezdtek a hazaiak, ám a találkozó első gólját a Vasas Femina szerezte, a 13. percben Benő futott el a jobb szélen, majd a 16-os sarkánál a kapus mellett a hálóba gurította a labdát. Sokáig nem volt előnyben az udvarhelyi csapat, hiszen két perccel később a hazaiak egyenlítettek.

A múlt héten 4–0-ra elveszített bajnokihoz képest (ami a felsőházi rájátszásról való lemaradást is jelentette) most sokkal óvatosabban és kimértebben játszott a Vasas Femina, ez pedig kiegyensúlyozott, szoros csatát hozott, kevés helyzettel.

A második félidőben még bátrabban játszott a vendégegyüttes, Colesnicenco, majd Vlădulescu lövése tévesztett célt.

A 65. percben pedig másodszor is előnybe került a csapat, Vlădulescu ugratta ki két védő között Țaburt, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelte a labdát. A hazaiak ismét közel voltak a gyors válaszhoz, ám a 16 méterről leadott lövést a Vasas kapusa, Kajtár óriási bravúrral hárította.

Archív Fotó: Barabás Ákos

A hajrá kezdetén a vendégek eldöntötték a továbbjutást, előbb Țabur vitt végig egy újabb ellentámadást, majd Vlădulescu büntetőből volt eredményes.

A másik elődöntőben óriási meglepetés született, a Kisbecskereki Fortuna az első félidőben szerzett két góllal legyőzte a bajnoki cím legfőbb várományosát, a Kolozsvári Olimpiát.

A kupadöntő helyszíne és időpontja még nem ismert.

A galaciakkal való randevú ezzel még nem ért véget, hiszen a női labdarúgó 1. Liga helyosztóinak második fordulójában, vasárnap 11 órakor Székelyudvarhelyen játszanak egymás ellen.

{A}

Női labdarúgó Román Kupa, elődöntő:
Galaci Universitatea–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1–4 (1–1).
A vendégek gólszerzői: Benő (13.), Țabur (65., 76.), Vlădulescu (87., 11-esből).
Vasas Femina: Kajtár – Péter (Dakó, 89.), Kis, Szász, Mițul, Colesnicenco, Barabási, Vlădulescu, Benő (Balázs, 88.), Marinescu, Țabur (Mitri, 86.).

A másik ágon:
Kisbecskereki Fortuna–Kolozsvári Olimpia 2–0 (2–0).