Kupát és érmet kaptak az U16-os hokisok

Dobos László 2019. május 15., 11:30

Késéssel ugyan, de megkapták a korosztályos bajnoki címért járó érmeket és a bajnoki serleget a Csíkszeredai ISK U16-os korosztályú együttesének tagjai.

Gál Sándor edző (jobbról) és korosztályos bajnok tanítványai Fotó: Gábos Albin

A bajnokság még áprilisban befejeződött, a döntő után nem osztották ki az érmeket. A Román Jégkorong-szövetség pótolta a mulasztást Csíkszeredába küldte az érmeket és a bajnoki serleget, ezeket a bajnokcsapat edzője, Gál Sándor osztotta ki a fiataloknak.

{A}

A 2018/19-es U16-os romániai jégkorongbajnokság végeredménye: 1. Csíkszeredai ISK, 2. Gyergyószentmiklósi ISK, 3. Felcsík SK, 4. Bukaresti Steaua Rangers, 5. Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub.

A Román Jégkorong-szövetség (FRHG) statisztikája szerint a bajnokcsapat tagjai a következők: Mag Dávid Örs, Rusu Botond, Nyisztor Ákos, Boros Loránd (kapusok), Kristó Csongor, Szilveszter Szilárd, Both Péter, Adorján Koppány, Máthé Csongor, Sándor István, Bálint-Kajcsa János, Tamás Tihamér, Györfy Szilárd, Bartalis-Szélyes Örs, Antal Lehel, Bănceanu Levente, Császár Hunor, Farkas-Dávid Attila, Bege Péter, Bajkó Csongor, Márton Botond, Antal Ervin, Silló-Dávid Örs, Antal Levente és Czimbor Andor. Edzők: Gál Sándor és Antal István.

A csapat részt vett a 27 csapatos (!) magyar U16-os bajnokságban is, ahol vitatható döntések miatt a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült, és végül az előkelő 5. helyen végzett.

A Csíkszeredai ISK az U18-as korosztályban is megnyerte a román bajnokságot.