Ismét Galacon játszik a Vasas Femina, most a kupadöntő a tét

Zátyi Tibor 2019. május 15., 09:28

Egy héten belül másodszor utazik Galacra a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, szerdán délelőtt 11 órától a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjében a házigazda Universitateával csap össze.

Fotó: Barabás Ákos

Nagyon kellemetlen emlékeik vannak az udvarhelyi lányoknak a múlt heti galaci kiszállásról, hiszen az alapszakasz utolsó fordulójában az 1. Ligában újonc Universitatea 4–0-ra verte őket. A Vasasnak egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy érmes helyen zárja a bajnokságot és a felsőházi rájátszásban folytassa, ám a vereség miatt lecsúszott az alapszakasz negyedik helyére, így a folytatásban a 4–6. helyekért játszik majd.

A Román Kupában még révbe érhet a csapat, amennyiben a szerdai találkozón kiharcolja a továbbjutást.

Fotó: Veres Nándor

Ebben reménykedik a Vasas Femina edzője, Andrási Sándor Csaba is.

„Sajnos egy tőlük elszenvedett nagyon súlyos bajnoki vereség után találkozunk ismét a Galaci Universitateával. Az a kisiklás a felsőházi rájátszásunkba került. Nagyon remélem, hogy a lányok nem követik el még egyszer ugyanazokat a hibákat és teljesen másképp lépnek majd pályára.

A 4–0 után hosszasan elbeszélgettem velük, és rájöttek, hogy túlságosan nyugodtak voltak Galacon, azt gondolták, hogy már előre borítékolható a sikerük. Ám az öröm helyett jött a nagyon hideg zuhany.

Elmondtam nekik, hogy a galaciak azért nyertek ellenünk, mert szerények voltak, tudták, hogy egy erős csapattal találkoznak, amelyet csak akkor tudnak legyőzni, ha sokat dolgoznak és futnak, ez pedig sikerült is nekik. Most rajtunk van a sor, hogy szerényen, sok munkával legyőzzük őket és bejussunk a kupadöntőbe” – mondta.

Amúgy tíz napon belül háromszor csap össze a két együttes, a bajnokságban múlt szerdán és csütörtökön Galacon, míg vasárnap az 1. Liga helyosztóin Székelyudvarhelyen játszanak egymás ellen.

Fotó: Veres Nándor

A kupasorozat második fordulójában csatlakozott a küzdelmekhez a galaci gárda, első két meccsén másodosztályos csapatokkal találkozott, a Bákói Măgurát 4–1-re verte idegenben, majd a harmadik körben a Konstancai Selena otthonában aratott 4–0-s sikert. A negyeddöntőben az 1. Liga alapszakaszának sereghajtóját, a CSS Târgoviștét fogadta, és egy újabb sima, 4–1-es sikerrel kiharcolta a legjobb négy közé kerülést.

A Vasas Femina minden idei mérkőzését idegenben játszotta a kupában, ezeken huszonegy gólt szerzett és egyet sem kapott: a második körben a 3. ligás FK Csíkszeredát 9–0-ra, a harmadik fordulóban a másodosztályos Jászvásári Navobit 4–0-ra, míg a negyeddöntőben az 1. ligás Bukaresti Fair Play együttesét 8–0-ra verte.