Tízezer lejt lopott a szállodából, ahol dolgozott

Bíró Blanka 2019. május 14., 20:58

Több lopással gyanúsított személyt azonosítottak az elmúlt napokban a háromszéki rendőrök. Egy 16 éves fiatalembert 24 órára őrizetbe vettek.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Nicoleta Tolvai-Marin rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a bűnüldözési osztály munkatársai a nyomozások során két lopás és egy lopási kísérlet gyanúsítottait azonosították. Egy 22 éves férfit azzal gyanúsítanak, hogy május 6-ára virradóan eltulajdonította egy szálloda napi bevételét, összesen tízezer lejt.

A férfi a sepsiszentgyörgyi hotel alkalmazottja.

A pénzt megtalálták nála, és visszajuttatták a kárvallottnak, a gyanúsított ellen lopás gyanújával indult eljárás.

{A}

Két kiskorút, egy 16 és egy 13 éves fiatalt pedig azért vizsgálnak, mert a rendőrség szerint május elején több alkalommal loptak el pénzt egy áruház egyik üzletének pénztárából.

A lopott összeg 11 200 lejre rúg, ezt mind elköltötték a gyanúsítottak.

Folytatólagosan elkövetett minősített lopás gyanújával indítottak ellenük eljárást, a 16 éves fiatalt 24 órára őrizetbe vették, később pedig elrendelték a 30 napos előzetes letartóztatásba vételét. Egy ötvenéves férfi ellen pedig azért indult eljárás, mert április végén, kihasználva, hogy a tulajdonosok nem zárták be a kaput és a lakás ajtóját, behatolt egy sepsiszentgyörgyi magánházba, ott pénzt, javakat keresett. Végül üres kézzel elmenekült, amikor a tulajdonosok hazaérve tetten érték, és riasztották a rendőrséget.