Kereskedelmi szakos diákok vetélkedője: bizonyíthatják, hogy jó eladók

Antal Erika 2019. május 15., 12:25

Üzletekben, bevásárlóközpontokban bizonyíthatják rátermettségüket a Maros megyei kereskedelmi szakos tanulók május 16-án, csütörtökön. Versenyt szerveznek számukra, amelyen olyan feladatokkal bízzák meg a versenyzőket, amelyeket egy boltban kell tudniuk az ott dolgozóknak. 

Képünk illusztráció

A marosvásárhelyi Avram Iancu Szakközépiskola szervezésében a megyéből hat csapat méri össze szakmai tudását és ügyességét. Marosvásárhelyi, nyárádszeredai, dicsőszentmártoni és segesvári iskolák 9., 10. és 11. osztályos tanulóinak kell bizonyítaniuk, hogy amit eddig elméletben tanultak, azt a gyakorlatban is tudják alkalmazni. 

Maria Băldean programkoordinátor elmondta, egy-egy csapat három tagú. A csapatoknak előbb az elméleti megmérettetésen kell helytállniuk, ami csütörtök délellőt 10 órakor kezdődik a szervező szakiskolában. Azt követően egy üzletlánc helyt ad a gyakorlati feladatnak, ott másfél órán bizonyíthatják a diákok, hogy jó eladók, megfelelő kereskedők lesznek.

Az üzletvezetők ez alatt a másfél óra alatt különféle gyakorlati tevékenységgel, olyan feladatokkal bízzák meg a versenyzőket, amelyeket egy boltban kell tudniuk az ott dolgozóknak. 

{A}

Maria Băldean azt is elmondta, hogy ez már a harmadik ilyen vetélkedője a kereskedő szakos tanulóknak, és tudomása szerint az egyetlen ilyen jellegű verseny az egész országban. Ezért is szeretné, ha jövőre kiterjesztenék, és országos szinten is megszerveznék.