Büntetőlövések után került előnybe az Imperial Wet

Dobos László 2019. május 13., 23:23

Előnybe került a Csíkszeredai Imperial Wet együttese a három nyert mérkőzésig tartó román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjében. A csíkiak hétfőn este hazai pályán, büntetőlövések után győzték le a Galaci United együttesét az Erőss Zsolt Arénában.

Kiélezett, végig izgalmas mérkőzést láthatott hétfőn este a csíki közönség Fotó: Gábos Albin

Végig izgalmas, helyenként nagyon jó színvonalú mérkőzést láthatott az Erőss Zsolt Arénában szép számban kilátogató közönség, a csapatok minden pályára lépő tagja teljes erőbedobással harcolt minden labdáért.

{A}

A hazaiakat a Lokálpatrióták buzdították rendületlenül, a vendégeket pedig egy tucatnyi, nagyon zajos társaság bátorította egész mérkőzés alatt.

Az első félidő 5. percében egy villámgyors támadás végén a vendégek szereztek vezetést, Kailon Borges közelről talált be a csíki kapuba (0–1).

Az első húsz percben többet kezdeményezett, és többet lőtt kapura a hazai gárda, de a vendégek védekezése tökéletesen működött.

A második félidő újabb galaci góllal kezdődött, Lascu tökéletes átadását Octavian Cireș fejelte közelről a csíki kapuba (0–2). Huszonöt másodperc múlva szépített az Imperial, Bogdan Covaci lövése az egyik védőről csorgott be a galaci kapuba (1–2).

Fotó: Gábos Albin

Rohamozott a hazai együttes, előbb Bondar lövése találta el a kapufát, majd a 25. percben egy szép szabadrúgás-kombináció végén Alvaro közelről kiegyenlített (2–2).

Egy percre rá újra vezetéshez jutottak a vendégek, újra Kailon Borges volt eredményes, aki egy távoli lövésbe ért bele (2–3).

Tombolt a közönség, és a 29. percben egyenlített az Imperial Wet, egy újabb szép összjáték végén Rakic volt eredményes (3–3).

A folytatásban a galaciak voltak közelebb a gólszerzéshez, a 33. percben lőttek egy felső kapufát. Negyven perc után 3–3-at mutatott az eredményjelző, következett a 2X5 perces hosszabbítás. A ráadásban szinte végig a székelyföldi együttes támadott, de a galaciak hősiesen védekeztek, így nem született újabb találat.

Fotó: Gábos Albin

A döntő első felvonásának végén büntetőlövések következtek, ezt a hazaiak nyerték 4–3 arányban: az Imperialtól Florin Matei, Dimitro Bondar, Andre Luiz és Cristian Matei volt eredményes, a vendégektől pedig Adrian Lascu, Viorel Cojoc és Constantin Burdujel.

Teremlabdarúgás, döntő, első mérkőzés:

Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United 7–6 – büntetőlövések után (0–1, 3–2, 0–0, 0–0)
Gólszerzők a rendes játékidőben: Bogdan Covaci (22. perc), Alvaro de Luis (25.) és Stefan Rakic (29.), illetve Kailon Borges (5. és 26.), Octavian Cireș (22.).
Sárga lapok: Alvaro de Luis és Bogdan Covaci, illetve Octavian Cireș és Andrei Crăciun.
Játékvezetők: Ovidiu Curta (Marosvásárhely), Liviu Chița és Daniel Pop (mindketten Pitești).
Megfigyelők: Sorin Vădana (Kolozsvár) és Gabriel Gherman (Bukarest).
Imperial Wet: Lopez Victor Gonzales – Alvaro De Luis Yubero, Bogdan Covaci, Cristian Matei, Florin Matei. Cserék: Gică Dospinescu (kapus), Mario Velasco Duque, Tankó Levente, Andre Luiz Nogueira, Szőcs László, Gyenisz Ovszjanyikov, Dimitro Bondar, Stefan Rakic, Péter Lajos. Vezetőedző: Cosmin Gherman.
Galaci United: Wellington Silva – Constantin Burdujel, Adrian Lascu, Andrei Crăciun, Kailon Borges. Cserék: Ionuț Pădurariu (kapus), Cosmin Petrică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Daniel Arraujo, Octavian Cireș, Neto Moreira. Vezetőedző: Florin Ignat.

A három nyert mérkőzésig tartó döntő második találkozóját kedden, május 14-én este fél 8-tól szintén a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában rendezik.